Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelezheti-e a munkáltató az...

Kötelezheti-e a munkáltató az elbocsátott dolgozóját, hogy az elbocsátás után menjen be az utódját betanítani? Ha megtagadja, annak milyen következményei lehetnek?

Figyelt kérdés
Gondolom, a fizetését ekkor sem tarthatja vissza, vagy mégis?
2014. jún. 13. 16:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha már nem dolgozik ott, akkor semmit sem tehet.
2014. jún. 13. 17:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Kötelezni természetesen nem kötelezheti. Megkérheti és akkor köteles kipörkölni amit a dolgozó kér ezen betanításért.
2014. jún. 13. 17:06
 3/6 anonim ***** válasza:
És ne feledd nem a szokásos kiszúromaszemét szarralhúggyal bért köteles kipörkölni, hanem amiben megállapodnak. Ez lehet óránként kétszázezer is.
2014. jún. 13. 17:08
 4/6 Őszödi Ferenc ***** válasza:
100%
Nem kötelezheti, de én jó sok pénzért (lepapírozva) elvállalnám. Mert én ilyen rendes vagyok.
2014. jún. 13. 17:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha elbocsátották akkor már nem a munkáltatója az a cég, tehát nem kötelezhetik semmire.
2014. jún. 13. 19:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom, köszönöm a válaszokat! És szerencsére a volt kolléganőm is ezen az állásponton van. :)
2014. jún. 14. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!