Más helyén való parkolás társasház parkolójában?
Üdv!
2 napig más helyén álltam a parkolónkban, mert az enyém is el volt foglalva valaki más által.(Én saját parkolóhellyel rendelkezem, míg akinek a helyét elfoglaltam az bérli, ha ez valamit számít) Reggel álltam más helyére, mivel az én helyemet is elfoglalta egy autó. Este elmentem egy órára, még mindig el volt foglalva a helyem, visszaálltam ugyanoda, más helyére. ( A parkolóház kihasználtsága kb 60-70%, kb 100 hely van amiből 30-40 helyen sosem állnak, olyan helyet néztem ki, ahol megfigyelésem szerint ritkán állnak)
Következő nap este megint mentem volna el, viszont ekkor láttam, hogy az autó körbe volt láncolva, a kiállás illetve a parkolóhely elhagyása el volt lehetetlenítve, kvázi mintha kerékbilincs lett volna az autómon. Ez egy olyan hely, hogy mögöttem fal, két oldalt fal, elől pedig 2 oldalt falba fúrt szerkezet, amiheh a kifeszített lánc volt odaerősítve.
A jogtalan parkolásomat elismer(t)em, viszont jogos-e a parkolóhely elhagyásának ellehetetlenítése, kimeríti-e az önbíráskodás fogalmát?
Köszi a segítséget előre is!
Mennyiben vagy te különb annál, aki elállta a helyed? Költői kérdés.
Btk. 368. § amúgy és nem, ez nem olyan eset volt.
3. : Én egyáltalán nem vagyok különb, nem is állítottam.
4. : Elfogadom a véleményt, noha nem értek egyet.Az már gondolom végképp rongálásnak minősül :D
Én úgy voltam vele, hogy odaállt én helyemre (ismerem az autót neki is van sajátja) oké, gondolom övét is elfoglalták, majd ha elmennek a helyéről, ő is enyémről és én is a máséról. Nem fogok azért ekkora balhét csapni, mert 1 napra odaállt, sok idő,energia felkutatni h ki parkol ott,megkeresni,egyeztetni stb, nem volt erre időm, fontosabb dolgaim voltak.
Kulcscsomósat meg nem értem, ha ilyen módon felborul a parkolási rend 1-2 napra, akkor mindenkinek aki a tolódás miatt rossz helyen parkol ott lenne egy kulcscsomó-nyom?
A helyden parkolónak napi dillyat kell számlázni,mert ott parkolt ahol nem kellet volan.
A leláncolót pedig perelheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!