Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tegyek feljelentést orvosi...

Tegyek feljelentést orvosi hiba miatt? Milyen kártérítést kapnék?

Figyelt kérdés
2008. júl. 30. 14:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A cefalosporinokról tudott, hogy halláskárosodást okozhatnak, manapság már nem is adják őket mindenkinek. Ha a lehetséges mellékhatások között ott a "halláskárosodás" akkor jobbak az esélyeid a perben annak az elfogadtatására, hogy a gyógyszertől süketültél meg, viszont a kedvező döntés esélye sokkal kisebb, hiszen ez egy tudott mellékhatás, az orvosok nem követtek el hibát. A másik kérdés, hogy annak idején, amikor te kaptad ezt a gyógyszert, tájékoztatták -e a szüleidet megfelelően? Ugyanis a rendszerváltás előtt ez egyáltalán nem volt kötelessége az orvosnak, kezelt, ahogy gondolta, semmi beleszólásod sem volt, így az akkori műhibák esetén a kártérítés esélye elég kicsi.
2008. aug. 4. 08:57
 12/12 A kérdező kommentje:
A cefalosporinokról tudom, hogy van ez ilyen halláskárosodást okozhatnak,de nem ebben lettem hallássérülségem hanem a sok nyugtató gyogyszer miatt vesztettem a hallásam,mert csontritkulásom van és nem vették észre sokáig,csak antibiotikumot kaptam sokáig és benyugtatoztak,mert nem bírtam elviselni a fájdalomtól vagyis fáj a hátam és folyamatban vagyok a vizsgálat,de lesz neurologia vizsgálat is és az meg lehet állapítani a halló idegnek mi okoztak hallás károssodás.Ez az orvos mondta legalábbis,mert fáj a hátam és fáj az idegnek is amit nem jó tesz a nyugtatótól a fülének.A másik kérdésed, hogy annak idején, amikor én kaptam ezt a gyógyszert,de én nem olyan gyogyszereket kaptam amit mondtál és tájékoztatták -e a szüleimet megfelelően? Hát az orvosok nem tájékoztatták semmit a szüleimnek,mert nem foglalkoztak a szüleimmel sem,mert ő siketek és én nem vagyok siket hanem nagyothalló vagyok.Igazából szüleim nem tudtak semmiről az orvosoktól,mert nem világoskodtak erről rolam,csak a papír szerint a sok nyugtató miatt van ez.És én magam vizsgáltam sokat tanultam belőle az egézségügybe és ezért néztem utána,hogy mi az igazság.Szoval azért várom a válaszát,hogy mégis jó tudni rola sokat,mert sokat szeretném tudni,hogy mik vannak.Legalábbis az orvosom az mondta,hogy van esélyem,mert ezt személyiségi jogaimba megsértették,hogy benyugtatoztak amikor nekem nincs semmi bajom a pszihéssel,csak szenvedek a fájdalomtól amit nem hitt nekem,hogy csontritkulásom van.Majd kiderül mi az igazság.
2008. aug. 5. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!