Tegyek feljelentést orvosi hiba miatt? Milyen kártérítést kapnék?
Az orvos,véleményük szerint papíron születésem óta nagyothalló vagyok,de az édesapám véleménye más,szerinte az alapbetegségem tüdőgyulladás volt,és annak a szövődménye a fulladási roham miatt vagyok hallássérült.A sok gyógyszer megtámadta a hallóideget.a szülei is idegesek voltak amit mondták a sok hülyeségeket,mert amikor nem voltam beteg és mindig hallodta és figyeltem.Gyermekkoromban nem foglalkoztak velem, a fülészeten,mert azt vették figyelembe az orvosok, hogy szüleimtől örököltem halláskárosultságomat.Így a kiskoromban elvesztett hallásom miatt.
Gyermekkoromban kiderült, hogy a sok gyógyszer a hallóidegeimet megtámadta,ezt 2004-ben Szombathelyen vették észre.A halláskárosodásom miatt nagyon sok bántás, sok sértés ért hátam mögött kavartak be ,amitől idegileg teljesen kiborultam.Zalaegerszegen a Pózva Pszichiátrián, is gyógyszeres félrekezelést kaptam, meg azt mondták,hogy erőltetem a kudarcot.Én nem hagytam, hogy a kudarcot erőltessék rám, így nem hagytam irányítani magam,és hazajöttem.A lányom vette rajtam észre, hogy folyamatosan kábult vagyok,így mentem a lányommal Sopronba maszek orvoshoz,hogy felerősödjek,vagyis kihozzanak ebből a helyzetből.
Most hány éves vagy?
Szerintem sajnos már nem tudsz semmit tenni. Régiek az irataid és az orvos szakértő is csak a jelen helyzetedet tudja diagnosztizálni azt, hogy ezt mi okozta főleg ha erről nincs a birtokodban zárójelentés stb nehéz lesz bizonyítani. S azt most neked kell.S megérne neked évekig tartó pereskedést isten tudja kivel s a végén, az,hogy te fizetsz mindent mert ők kimosták magukat? Ha meg véletlen megítélnek valamit akkor az is édes kevés azért amit egy fél életen át éltél.
Anyám 60 éves, mostanában derült ki, hogy gyerekkorában kapott valami gyógyszert, amitől szép lassan lebénultak a hallóidegei! Neki is úgy 30 évesen kezdődtek a panaszai, és csak mostanában derült ki, hogy a gyermekkori gyógyszer a hibás! Mára 95%-osan süket. :(
Ő csendben beletörődött, úgyse találná meg a dokit, a pénzzel meg nem nyerné vissza a hallását!
Állítólag egy akkoriban általánosan használt antibiotikum mellékhatása támadta meg a hallását!
Az az igazság, hogy ha jól tudom 3 év az elévülési idő ezekben az esetekben. Ha az nem lenne, kezdeményezhetnél peren kívüli egészségügyi közvetítői eljárást, valamelyik Egészségügyi Közvetítői Irodánál, vagy ha az nem vezet eredményre akkor peres eljárást. A közvetítői eljárást a területedhez közel eső igazságügyi szakértői kamaránál kell előterjeszteni. Ezek listáját itt találod: [link] Ez olcsóbb mint a peres eljárás, mivel a közvetítői eljárás során általában a Te költséged 8.000 Ft körül lenne, mivel a szakértő, a mediátor és az adminisztratív költséget általában átvállalja a szolgáltató biztosítója. (természetesen nem minden esetben, csak az esetek nagyon nagy százalékában, függ a szolgáltatótó, biztosítótól) Egyébként a 2000. évi CXVI. törvény rendelkezik az eljárás menetéről...
Csak hát, mint említettem, 3 év az elévülési idő...
Na most elöször is igaza van az anyukádnak,hogy antibiotikum mellékhatása támadta meg a hallását és sajnos ugyan ebbe a cipőbe járok mit az anyukád,de én 50%-osan nagyothalló és én előtte süket voltam gyerekoromba,de én nem addom fel,mert természetgyogyászathoz járok nem régota és kapok olyan gyógyszer amit méregteleníti a szervezetemből sok megmaradt még bennem gyogyszert amit kikell salakítani a szerevezetemből.Sajnos nem olcsó a kezelés,de kibírom,mert szüleim segítenek nekem és megérik.
A másik az igazságügyi szakértői kamarára járok és segítenek nekem mindenben.A peres eljárás nekem ingyenes mert mivel rokkantnyugdíjas vagyok és az állam viseli engem,csak az nem tudom,hogy mennyi kártérítésre kapok és,hogy mit fognak csinálni a peres eljárás.Azért köszönöm a webcímét és elolvasom majd a szabályokat minden.Szerinted mit fog csinálni velem a szakértő és a mediátor a peres uton az orvos ellen vagy mit tudom én?Még nem voltam ilyen eljárás és azért jó tudni nem?:)
Gyógyszert kapsz, ami méregteleníti a gyógyszert?
Bocsi, de a természetgyógyászod jó eséllyel és jó pénzért átbasz.
A peres eljárásban nem tudom, hogy mi történik, nem akarok hülyeséget írni.
Peren kívüli, egészségügyi közvetítői eljárásnak a menete kb. így néz ki:
- beadod a beadványt hogy szeretnél közvetítői eljárást indítani. A beadványban tartalmazni kell azt, hogy ki ellen kéred az eljárást, az eset leírását, illetve, hogy milyen összegű kártérítést szeretnél. A kártérítés összegét Te határozod meg, az ülésen úgyis van lehetőség egyezkedésre.
- Az ügyintéző, ahová beadtad a beadványt, kiküldi az érintett kórháznak, orvosnak (szolgáltató), hogy elfogadja-e a peren kívüli eljárást, erre 15 napon belül kell nyilatkoznia.
- Innen két lehetőség van:
1. A rosszabbik, hogy nem fogadja el. Ez esetben nem tudsz mit tenni, csak peres eljárást kezdeményezni, mivel sajnos a peren kívüli eljárás nem kötelező.
2. Beleegyezik az eljárásba.
- Amennyiben beleegyezik az eljárásba, akkor az Közvetítői Iroda kijelöl egy mediátort (közvetítőt), akinek az a feladata, hogy lebonyolítsa az ülést. (kb. olyan mint a bíróságon egy bíró). Illetve kijelöl az Iroda, vagy Te javasolsz egy orvos-szakértőt, aki kivizsgálja az eseted. A lényeg, hogy mindkét félnek el kell fogadnia az orvos-szakértő személyét. Miután ez megtörtént, felkérik a szakértőt, egy szakvélemény elkészítésére. Vagy csak az orvosi dokumentumokból dönt (általában ez a jellemző) vagy meg is vizsgál (csak kivételes esetben). A szakvélemény elkészítésére 30 napja van a szakértőnek, ami max 30 nappal meghosszabbítható.
- Miután kész a szakvélemény, azt az Iroda megküldi mindkét félnek, a mediátor pedig kitűz egy időpontot a tárgyalásnak. A tárgyaláson részt veszel Te és esetleg a jogi képviselőd (ha van), a szolgáltató (kórház) képviselője, a kórház biztosítója (ő fizeti pl a kártérítést), illetve jelen lehet a szakértő. A tárgyalást pedig a közvetítő vezeti. És itt egyezkedtek a kórházzal, és a végén vagy elfogadja az igényedet vagy nem.
Kb. ennyi a peren kívüli eljárás, szóval nincs benne sok dolgod. Ja és utánanéztem, 5 év az elévülési idő, nem három...
Hát érdekes és nem egyszerű dolog,de reméllem lesz nekem jogi képviselőm aki majd segít,mert már elegem van belőle ebből az egészből,mert elég sok a problémám,hogy egyszerűen elvagyok keseredve és bonyolult.Azért mert megint újabb dolog történt,hogy Dr. Spenger Beáta régebbi volt főorvosnőm állatpította meg,hogy csontritkulásom van,de akkor nem volt súlyos állapotba,új orvosom lett Dr. Kozma László főorvos.A pszichiátrián mondtam Dr.Nagy Istvánnak ,hogy egyre rosszabbúl éreztem magam,hogy mindenem fáj és kértem a doktor úrtól beutalót reumatológiára barátnőmmel és ott azt mondtam Dr.Kozma Lászlónak,hogy csontritkulásom van és elmondtam ,hogy mi fáj és kértem csontsűrűség kimérést,de ő elutasította,mert nekem nincs csontritkulásom,csak gerincferdülésem volt,ami már elsimúlt.Ez is megrázó volt nekem,hogy nem hitte el amit mondtam neki és elvittem Dr.Nagy Istvánnak a leleti papíromat és azt írta zárójelentésbe,hogy "a beteg által szóba hozott op.-nak klinikai tüneteit nem észleljük,korára való tekintettel mozgást mellett megfelelő Ca éd D vit biztosítását tartjuk szükségesnek."
A végén már nem bírtam a fájdalmat és elmentem háziorvoshoz,ott se nagyon akartak adni reumatológiára beutalót és én mondtam a háziorvosnak,hogy ha nem ad beutalót,akkor elő fogom terjeszteni igazságügyi hivatal orvosi kamarához,utánna azonnal adott beutalót és el is mentem reumatológiára Dr. Kis Ildikóhoz és nem pedig a Dr.Kozma László,mert ő megint elutasította volna és a Dr. Kis Ildikónak mondtam,hogy csontritkulásom van mindenképpen.Nagy nehezzen adta ki a csontsűrűségi vizsgálatot,csak vitatkoztam vele,keményen,hogy :Tessék megvizsgálni!És a csontsűrűség méréssel állapította meg,hogy súlyos csontritkulásom van a bal csípőmben,ami most sokkal rosszabb lett mint volt.Úgyhogy nekem rosszúl esett,hogy Dr. Kozma László azt terjesztette mindenkinek ,hogy nincs csontritkulásom,ezért mindenki nehezzen hitte el nekem.De nagyon sajnálom,hogy Dr. Spenger Beáta volt főorvosnő már nem dolgozik,mert ő nagyon jó orvos volt.Ezért mentem Természetgyogyászathoz és Gyógyszert kapok, ami méregteleníti és kicsit jobban érzem magam,de lelkileg nem vagyok jól,mert miért nem hisz nekem az orvosok amit én sosem értettem?Semmi gond,de engem nem vág át a természet gyogyászat,mert ö vele szövetgeztem orvosok ellen és mindenben segít nekem és ahoz képpes nagyon kedves barátságos ember,hogy megértette az én sok problémáimmal.Én már beadtam az igazságügyi hivatalnál a kérelmet és majd értesíti,hogy mikor lesz az eljárás.Most folyamatba vagyok,de alig várom,hogy csinálni fognak velem.Nem tudom mi lesz a következmény?Csak érdeklödöm itt,hogy milyen eljárás van,hogy tudjam mit fognak csinálni körülbelül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!