Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a módja hogy két tulajdonos...

Mi a módja hogy két tulajdonos esetén az egész lakás az én nevemre kerüljön?

Figyelt kérdés
2014. jún. 3. 11:39
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
az édesanyámmal közösen fele-fele arányban van egy kis lakásunk és szeretné ha csak az én nevemen lenne
2014. jún. 3. 14:36
 12/20 anonim válasza:
Ez mind szép és jó, de mit szól hozzá a mama? Attól függ, megveheted tőle vagy neked ajándékozhatja úgy hogy holtig tartó haszonélvezeti jogot alapítotok rajta így neki sem kell aggódnia. Ha egyetlen gyereke vagy te öröklöd utána. Több módja is van de nem ártana tudni a körülményeket, pl az ő véleméynét erről és a te jövőbeli terveidet a házzal és az édesanyáddal kapcsolatban.
2014. jún. 3. 16:32
 13/20 A kérdező kommentje:
anyukám szeretné hogy csak az én nevemen legyen az ő ötlete csak nem tudtuk szükséges e ügyvédhez mennünk ?Egyébként az én lakásom csak kettőnkre irattam anno
2014. jún. 3. 16:37
 14/20 anonim ***** válasza:

van testvéred?

az anyukádnak férje?

ha egyik sincs, akkor ilyen hozzáállással ne foglalkozz az egésszel...megöröklöd

ha van, akkor átiratjátok a nevvedre

2014. jún. 3. 16:43
 15/20 A kérdező kommentje:
köszönöm !van egy tesóm ezért szeretné anyu rendezni ezt,sajnos benne nem bízhatunk annak ellenére hogy tudja teljesen az én tulajdonom és annak ellenére sem hogy jobb körülmények között él mint én
2014. jún. 3. 17:13
 16/20 anonim válasza:
Hát nem árt, ugyanis az ingatlan adásvétel írásbeliséget követel meg (nem akarok senkit lenézni, de nem mindeki rázki a kisujjából egy jó ingatlanrész adásvételi szerződést), ellenjegyzés nélkül a földhivatal nem hiszem, hogy átírja, úgyhogy ja kell az ügyvéd.
2014. jún. 3. 20:45
 17/20 anonim ***** válasza:
Ha ki akarjátok hagyni a testvéredet, akkor édesanyád még életében rád írathatja, megvásárolod tőle, eltartási szerződést köthettek a lakás fejében. Páromat így semmizte ki a testvére több családi ingatlanból is, bár esetében nem volt "rossz fiú", csak nemkívánatos. Az édesapja öreg fejjel most nem győz bocsánatot kérni ezért, nővérével nem tartja a kapcsolatot. Minden formánál kell, vagy ajánlott is az ügyvéd. A végrendelet nem jó, mert azt megtámadhatja a testvéred köteles részre, a sima öröklésnél meg osztozkodtok.
2014. jún. 4. 15:29
 18/20 A kérdező kommentje:
nem arról van szó hogy kisemizzük a testvérem (azt megtette részben ő velünk)csak ehhez a lakáshoz neki nincs köze ,ezért én dolgoztam meg
2014. jún. 5. 07:49
 19/20 anonim ***** válasza:

Ajándékozási szerződés

Illetékmentes egyenesági rokonok közt

2014. jún. 5. 08:05
 20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm igy lesz ajándékozási szerződés
2014. jún. 6. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!