Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ettől a gázspray-től tényleg...

Ettől a gázspray-től tényleg ártalmatlan lenne a támadó?

Figyelt kérdés

Azt mondják,ez a legerősebb,a támadó akár rosszul is lehet tőle,ha lefújnánk. Viszont mivel 20 ml alatt van tehát 19 ml.,ezért legális ugyanis nem az erősségre vonatkozik az,hogy legális-e vagy nem,hanem a töltőtömegre,tehát lehet akár nagyon erőss gázspray is,amennyiben nem haladja meg a 20 ml-t,szabadon vásárolható,tárolható,hordható és önvédelmi célra használható. Ezt rendesen boltból vettem ahol ki van téve a kirakatba ,mert ha nem lenne legális ki sem raknák meg nem is árulnák boltba.

De a kérdésre visszatérve,tényleg ártalmatlanná tenné a támadót? Biztonságban vagyok,ha hordom?

[link]

2014. jún. 1. 19:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha használod, akkor nyilván nem segítene a támadásnál a támadónak, elvakítaná legalább egy ideig amíg elmenekülsz. Önmagában az, hogy hordod nem véd meg, ha elveszik tőled csak neked árt. Ugyanez van a közterület felügyeletesekkel is hiába van nála az eszköz, ha ellene fordítják, ezért kellene alaposan kiképezni. A használat már nem feltétlenül legális, ez a helyzet ismeretében dől el (pl. valakit lefújsz csak úgy, elővehetnek érte).
2014. jún. 1. 19:52
 2/4 A kérdező kommentje:

Ezt le is írtam,hogy "önvédelmi" célra használható.

Ha gondolok egyet és lefújom a másikat,mert olyan kedvem van,súlyos testi sértésért engem vennének elő és persze,hogy úgy nem legális használni.

De:

Ha rádtámadtak vagy még nem,de támadási szándékkal megy az íllető akkor legális használni.

2014. jún. 1. 21:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem ilyenem van, egyszer használtam is.

[link]

Meglepődtem milyen hatásos, azt hittem utána neki kell mennem az illetőnek, de nem kellett :)

Egyből menekülőre fogta.

2014. jún. 1. 22:24
 4/4 anonim ***** válasza:
A Pfeffer KO családban sosem csalódsz. Igazi német márka. A hatóanyaga pedig a legerősebbek közé tartozik. Azt konkrétan nem tudom mennyire legális hivatalosan, de sok helyen kapható. Élesben nem kellett még használnom, de mikor próbafújást csináltam a szabadban, akkor még elég sokáig marta kicsit a torkot.
2014. jún. 2. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!