A kerítésen átmászás bűncselekmény? Ha igen, melyik és mi jár érte?
Van magánlaksértés és magánterület megsértése is. Egyik a lakóházat, lakást jelenti, másik bármilyen elzárt magánterületet.
Nem hiszem, hogy komoly büntetési tétel lenne, de azért inkább ne tedd.
Akkor legyen szíves mutasson már valaki erre konkrét szabályt, mert a magánlaksértés nem ide tartozik.
Hol van pl ilyen, hogy "magánterület megsértése"?
Hát ilyen "magánterület megsértése" nevű bűncselekményről még én se hallottam, úgyhogy én is nagyon kíváncsi vagyok. :)
Egyébként, még ha magánlaksértésről is beszélünk, a kerítésátmászás önmagában nem bűncselekmény. A magánlaksértés bűncselekményhez kell erőszak vagy fenyegetés.
A Ptk. 2:43. §-ának b) pontja külön nevesíti, hogy a személyiségi jogok sérelmét jelenti különösen a személyes szabadság, a magánélet, a magánlakás megsértése stb.
Magánlakása természetes és jogi személynek egyaránt lehet (pontosabban fogalmazva a jogi és a természetes személyt egyaránt megilleti a magánlakás sérthetetlenségének joga), így ebből következik a Btk. 221. §-a a magánlaksértésről vagy a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény 166. §-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!