Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Köteles vagyok az addig...

Köteles vagyok az addig megtett út viteldíját megfizetni, megtéríteni, ha a taxisofőr ittas volt, karambolt okozott, sérülésem nem lett, de vele a célomhoz nem értem oda?

Figyelt kérdés

2014. máj. 21. 13:01
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A kérdés továbbra is az, hogy jogilag kikényszeríthető-e belőlem a fizetés? (Ergó, ha nem fizetek, pl. elzárásra változtatható-e X időn belül... és az X idő az most teljesen édesmindegy, hogy 2 hónap, 1 év, 5 év vagy 10 év...)
2014. máj. 23. 10:20
 12/13 anonim ***** válasza:

Még hányszor akarod hallani, hogy nem kell fizetned? Semmilyen körülmények között.

Amúgy meg bíróságra biztos nem visznek egy kb 3000 Ft-os tartozást. Nem fizeted ki és kész. Ennyi.

Te nem kérted hogy igyon a sofőr, és azt se hogy zúzza szét az autóját, és azt se, hogy hagyjon az út szélén.

Más lenne a helyzet, ha a sajnálatos eset után küldtek volna érted egy másik taxit, ami elvitt volna az úticélodig. Akkor a teljes összeget kellene fizetned, de így nem kell.

2014. máj. 23. 14:42
 13/13 A kérdező kommentje:
200 km-ről van szó,100-at tett meg, hogy a viszonylat meglegyen. Kérdés, kifizetnétek-e a 100 km után járó nem kevés pénzt.
2014. máj. 23. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!