Angol keresztnevem van, de nagyon megtetszett a magyar megfelelője. Mindkét keresztnevem angol, az egyik különleges és ritka, így azt megtartanám, a másikon viszont elgondolkodtam, hogy lehet, magyarosítom. Szülői beleegyezéssel lehet csak, ha még nem vagyok 18? Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy a nevem ugye egy angol név becézése és ha nem magyarosítom, akkor lehet, hogy megváltoztatom inkább az eredeti névre, hogy ne legyen becézve? Olyan, mint például van Anettka és őt így anyakönyvezték és most szeretné Anettra megváltoztatni. Ilyet is lehet?
"Amennyiben - a fenti kivételtől eltekintve - a választott utónév a hivatalos magyar névjegyzékben nem szerepel, egyedi - illetékmentes - eljárásra van szükség:
1. E szándékot az anyakönyvvezetőnek kell hivatalosan bejelenteni, a választani szándékozott nevet pontosan megjelölve.
2. Az anyakönyvvezető hivatalos úton keresi meg az MTA Nyelvtudományi Intézetének illetékes bizottságát, ahol beterjeszti a kérelmet.
3. A bizottság néhány hét alatt véleményt nyilvánít. Amennyiben elutasító a döntés, a határozattal szemben bírósági eljárás kezdeményezhető. "
2009. dec. 27. 15:38
42/52 anonim válasza:
nem tudok érdemben hozzászólni a témához, így offolok egyet ha nem baj. Nah szal szeritnem szard le amit itt mindenki mond, mert elkezdtek személyeskedni és már rég nem a kérdés a téma, hanem te, mert milyen egy szemét vagy, mert nem mondod el. NE is mond. ha tényleg nagyon ritka, akkor ne mond, mert a végén a sok szemét ember megkeres iwiwen és kirakat puruttyára vagy napiszarra...
Gondolom meg tudod változtatni a neved, mert ennek semmi akadája
2009. dec. 27. 15:39
43/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm, legalább mindenki választ kapott a kérdésére.
2009. dec. 27. 15:39
44/52 A kérdező kommentje:
Igen, én is ezért nem mondom meg, mert ha megmondom, beír az iwiw keresőbe, azonnal engem adna ki. Mert miért ne tenné, az ember kíváncsi, ez pedig egy anonim oldal, ahol nem kell személyeskedni.
2009. dec. 27. 15:42
45/52 anonim válasza:
Igen, csak azért kértük a nevet, mert téged akarunk nézni iwiwen. Gratulálok!!!!! ááááááááá
2009. dec. 27. 15:46
46/52 A kérdező kommentje:
Erre inkább már nem is mondanék semmit. Jézusom, most lehet ám ezzel a kijelentésemmel piszkálni, elkényeztetettnek, majd beképzeltnek nevezni, sőt egy idő után már a családi helyzetemre, meg a barátaimmal való viszonyomra is kitérni, hisz a kérdés arról szól, hogy minél több bunkóságot, minél több rosszindulatot vigyünk a válaszokba, igaz? Én is csak gratulálni tudok.
2009. dec. 27. 15:49
47/52 anonim válasza:
A kérdés leginkább arra irányult,hogy magyarosíthatod-e egyáltalán a neved (mert az egyértelműen igen),vagy inkább arra,hogy hogy megy ez,mennyibe kerül,hova kell menni,lehet-e 18 alatt,stb?
2009. dec. 27. 16:05
48/52 A kérdező kommentje:
Arra, hogy egyáltalán lehet-e ilyet, de már megkaptam szerintem a magamét. Köszönöm, de több rosszindulatú megjegyzésre már nincs szükségem.
2009. dec. 27. 16:08
49/52 anonim válasza:
De én ezt egyáltalán nem rosszindulatból kérdeztem!!
2009. dec. 27. 16:15
50/52 A kérdező kommentje:
Persze, tudom és nem is neked szántam, csak a neked szánt válaszom után kibuktam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!