Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarosíthatom a nevem?

Magyarosíthatom a nevem?

Figyelt kérdés
Angol keresztnevem van, de nagyon megtetszett a magyar megfelelője. Mindkét keresztnevem angol, az egyik különleges és ritka, így azt megtartanám, a másikon viszont elgondolkodtam, hogy lehet, magyarosítom. Szülői beleegyezéssel lehet csak, ha még nem vagyok 18? Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy a nevem ugye egy angol név becézése és ha nem magyarosítom, akkor lehet, hogy megváltoztatom inkább az eredeti névre, hogy ne legyen becézve? Olyan, mint például van Anettka és őt így anyakönyvezték és most szeretné Anettra megváltoztatni. Ilyet is lehet?
2009. dec. 27. 14:39
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:

jó, OK, akkor megváltoztathatod

nem igaz, de ha te mindenáron ezt akarod hallani/olvasni, tessék

2009. dec. 27. 15:16
 22/52 anonim ***** válasza:
94%

Amúgy szerintem a stílusod neked a legbunkóbb itt.

Úgy viselkedsz, mintha mi azért lennénk itt, hogy téged kiszolgáljunk. És ha valami olyasmit mondunk, ami neked nem tetszik, akkor tudomásul sem veszed.

Ha nem vagy képes megváltozni, akkor szerintem jobb ha itthagyod ezt az oldalt, mert nagy csalódások fognak érni

2009. dec. 27. 15:16
 23/52 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy "értsd már meg!". Nyilván anyakönyvezhettek ezzel a névvel, mert anyám angol, így kaphattam angol nevet értelemszerűen. Nem volt ilyen név, de mégis anyakönyveztek vele, mert félvér vagyok. Ez olyan, minthogy valaki Steve és Istvánra akarja magyarosítani, mert ez jobban tetszik neki.
2009. dec. 27. 15:19
 24/52 A kérdező kommentje:
Nekem nincs baj a stílusommal és eddig még soha nem jegyezték meg sehol, de örülök, hogy rám támadtatok. Szerintem itt nem a személyiség a fő téma.
2009. dec. 27. 15:21
 25/52 anonim ***** válasza:
Anyád lehetne hottentotta is, ha Mo-n születtél és itt anyakönyveztek először, ő is csak a bejegyzett nevekből választhatna
2009. dec. 27. 15:22
 26/52 anonim ***** válasza:
0%
Utolsónak mondanám,hogy IGEN,a válaszolók azért vannak,hogy a kérdezőket "kiszolgálják",neked ez még nem tűnt fel?Ha téged ez zavar,akkor meg minek válaszolgatsz? Amúgy szerintem simán magyarosíthatod a nevedet,miért ne magyarosíthatnád?Az olyan,mintha megváltoztatnád a nevedet,azt is lehet.Tökmind1,h miről mire változtatod,ha te Melinda vagy,de Ágota akarsz lenni,azt is megteheted.Vagy a pénz miatt kérdezed?Merthogy a "sima" névváltoztatás pénzbe kerül,úgy érted,hogy a magyarosítás is pénzbe kerül-e?[Amúgy nem C.M.S. a monogramod?Bocsi,csak 1 tipp:D]
2009. dec. 27. 15:23
 27/52 A kérdező kommentje:
Ezzel inkább nem vitatkoznék, csak jobban tudom, hogy amit nekem adtak, az nem szerepelt is azelőtt. Nem szerepelt, mert nem neveztek el így előttem Mo-n gyereket.
2009. dec. 27. 15:24
 28/52 anonim ***** válasza:
Ha valaki valamilyen más nemzetiséghez tartozó (pl hottentotta :)) akkor választhat a saját országának a neveiből,úgyhogy... Ha a kérdező egyik szülője más nemzetiségű,akkor simán lehet angol keresztneve.Vagy máshol született esetleg.
2009. dec. 27. 15:25
 29/52 anonim ***** válasza:

Ágota lehet, de MZ/x már nem

tehát akármire nem változtathatja meg, de nem éri fel ésszel a lelkem

2009. dec. 27. 15:25
 30/52 A kérdező kommentje:
Igen, ez így van. Nem tudom, hogyha teljesen magyar lennék, kaphattam volna-e ezt a nevet, de így megkaphattam. Egyébként nem az a monogramom:)
2009. dec. 27. 15:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!