A NAV miért nem küldött nekem idén borítékot, nyomtatvánnyal együtt?
Figyelt kérdés
2 éve munka nélküli vagyok, de nem vagyok regisztrálva a munkaügyi központban sem.
(nincs jövedelmem,de azért a nyomtatványt el kellett volna nekik küldeni, nem?)Tavaly kaptam, idén nem.
2014. máj. 9. 17:21
1/4 anonim válasza:
Ha nem éri a jövedelmed a mindenkori minimálbér 33%-át akkor nem kell semmilyen adóbevallást csinálnod, én úgy tudom.
3/4 anonim válasza:
Tavaly adtál be bevallást? Ha nem, akkor ez az oka, hogy nem kaptál csomagot.
4/4 anonim válasza:
Egyszerű.
Amelyik évben van adóbevallási kötelezettséged, az utánalevőben küldenek automatikusan nyomtatványokat.
Ezért munkanélküliséged első évében kaptál is.
A másodikban viszont már nem, mert a korábbi évben nem volt (elvileg) adóköteles jövedelmet.
Nincs ilyen szabály, kedves első, kevered azzal, akik díjazás ellenében (megbízási jogviszony, vállakozási jogviszony, vagy felhasználási szerződés alapján) munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyból szereznek jövedelmet, akkor járulékköteles, ha a mindenkori minimálbér 30%-át meghaladja. De ez nem munkaviszony!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!