Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a férj leüli a büntetését...

Ha a férj leüli a büntetését a felesége megöléséért, de a szabadulás után tényleg megöli a trükkös hölgyet, akkor megbüntetik?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 27. 21:27
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
A jogi érvelés ugye az, hogy hiába azonos a tettes és az áldozat, mégsem ugyanarról az ügyről van szó. Más a helyszín, más az időpont, más lehet a feltételezett indíték.
2014. ápr. 28. 06:55
 22/25 anonim ***** válasza:

Annak a filmnek egyedül a paródiája volt jó, aminek a végén letartóztatják a főszereplőt, az meg pampog, hogy

"Dehát nem csukhatnak le kétszer ugyanazért!"

"Ugyanazért nem is. De kocsilopásért, emberrablásért, szándékos károkozásért, a feltételes szabadlábra helyezés feltételeinek megszegéséért..."

2014. ápr. 28. 09:12
 23/25 anonim ***** válasza:
Én is tanultam annó jogot és nálunk is azt mondták, hogy "nincs holttest, nincs tényállás". Nem tudom mennyi a valóság benne.
2014. ápr. 28. 09:59
 24/25 Andizsuzsi ***** válasza:
Nekem nincsenek jogi ismereteim, de most elgondolkodtam. Gyilkosság esetén fontos az ítélet szempontjából, hogy hogyan történt. Hányszor/hova szúrt, lőtt, ütött, ezek milyen súlyú sérüléseket okoztak stb. Holttest hiányában még az idegenkezűséget sem lehet megállapítani, lehet, hogy az áldozat infarktust kapott pl. Hogy lehet így ítéletet hozni?
2014. ápr. 28. 10:58
 25/25 anonim ***** válasza:
Mi a címe a paródiának? Az eredeti film címét tudom. "Kettős kockázat."
2014. máj. 6. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!