Ha a férj leüli a büntetését a felesége megöléséért, de a szabadulás után tényleg megöli a trükkös hölgyet, akkor megbüntetik?
ezt a filmet láttam már, jó film.
amúgy perújítás bármikor kérhető, ha olyan bizonyíték kerül elő, ami az elítélt vallomását pl más megvilágításba hozná.
de ezt először a nyomozószervnek kell bizonyítani az ügyészség felé, ha ez rendben, perújrafelvétel lesz.
"Kérdeztem jogtanárom:
Addig nincs gyilkosság, amíg nincs holttest. "
Akkor leszúrhatom a jogtanárod, elégethetem egy kemencében, utána ledarálhatom a csontjait, majd miután beszórtam a folyóba feljelentést tehetek ellened, hogy megölted? :D
film.
buták!
Szánalmas!
Talán ez a kifejező szó!
Akkor megpróbálok egy megoldást adni.
Ha valakit "megölnek", és emiatt a feltételezett elkövetőt szabadságvesztésre ítélik, akkor ha kiderül, hogy mégis él, és az elkövető a szabadulása után megöli, akkor ha mindez a nyomozóhatóság tudomására jut, a következő történik.
Perújítás történik az eredeti eset vonatkozásában, ahol a bíróság meg fogja állapítani, hogy a vádlott nem követett el bűncselekményt így felmenti őt. Ezután a bíróság megállapítja a nyomozási adatok alapján, hogy mégis csak megölte a sértettet a vádlot, ami miatt ki fognak rá szabni szabadságvesztés büntetést, azonban figyelembe veszik a már letöltött időt, így csak a kettő (vagyis a mostani ítélet, és az eredeti ítélet között) különbözetét fogja kapni. Akár az is előfordulhat, hogy most kevesebbet kap, mint eredetileg, ilyenkor a "fennmaradó" évekért akár kártérítést is követelhet.
"Akkor leszúrhatom a jogtanárod,
elégethetem egy kemencében, utána
ledarálhatom a csontjait, majd miután
beszórtam a folyóba feljelentést tehetek
ellened, hogy megölted? :D"
Olyan hülyék vagytok, mint a segg.
Ha nincs holttest meg semmi maradék akkor mivel bizonyítod?
Az, h eltűnt még semmit nem jelent.
A filmben meg se videó, se képfelvétel nem volt az esetről....
Innentől kezdve meg nincs gyilkosság, legalábbis bizonyítva.....
Amerikában (és néhány más országban) létezik ez a jogelv, ami szerint nem lehet valakit ismét bíróság elé állítani olyan ügyben, amelyben egyszer már jogerős ítélet született.
De, mint minden jogelv esetén, itt is rengeteg az "és, ha, de". A fenti eset nyilván jól néz ki filmen, de nem hinném, hogy a valóságban is meg lehetne úszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!