Milyen következményei lehetnek annak, hogy egy tanár megüt egy diákot?
Órán grimaszokat vágott az egyik osztálytársam, a tanár pedig felpofozta, aztán kizavarta.
Igen, megérdemelte, mert nem ez volt az első eset, hogy rendetlenkedett. De úgy tudom, hogy a tanárnak semmi estben sem szabad megütnie a diákot.
Milyen következményei lehetnek ennek? Fel lehet jelenteni? Az egész csoport le szeretné váltani a tanárt, aki egy unszimpatikus személy, rossz tanítási módszerekkel. Ki szeretnénk használni ezt a "lehetőséget" arra, hogy kapjunk egy normális tanárt.
Én tanulni szeretnék, nem a hangoskodó osztálytársamat hallgatni, és főleg nem attól rettegni, hogy mikor üt meg még valakit.
Osztályfőnöknek, igazgatónak, szülőknek szóljatok.
Nincs olyan, hogy "jogos pofon" a sok egybites szerencsétlen, aki csak a tekintélyelvűséget tudja értelmezni, persze habzó szájjal helyesel, hogy gyereket, nőt meg lehet ütni ha "jogos".
Ha ilyen kemények vagytok, javaslom nálatok erősebb emberrel kezdjetek ki, ne olyanon éljétek ki a frusztrációkat, aki nem tudja magát megvédeni.
Titeket is ütöttek ahogy olvasom és olyanok is lettetek szintén. Erőszakos, érzelmileg nulla emberek.
Ha megtudnám, hogy a gyerekemhez hozzá ért egy tanár, igenis mindent megtennék, hogy tönkretegyem és soha többé ne dolgozhasson gyerekek között.
Az ilyenek a hely egy vidéki kocsmában van, mint pultos. Na ott aztán kemény lehet, mint a kádszéle.
"én a makarenko iskola híve vagyok! "
Makarenkó nagy betű. De ez csak apró hiba ahhoz képest, hogy a "makarenkói pofon" kifejezésen kívül semmit sem tudsz a pedagógiai elveiről.
Kedves Kérdező!
Itt ugye könnyű testi sértés és/vagy tettleges becsületsértés történt. Mindkét esetben csak a sértett (vagy ha kiskorú, akkor a szülő) tehet feljelentést. Ti legfeljebb tanúk lehettek.
A motivációtok egy kicsit furcsa, én sem hiszek a megérdemelt pofonban, de mindegy. Amit szeretnétek elérni, az helyes, egy ilyen embernek semmi keresnivalója a pedagógusi pályán.
13:27-es vagyok.
"Itt ugye könnyű testi sértés és/vagy tettleges becsületsértés történt."
Egyértelműen nem, semmilyen sérülésről nem számolt be a kérdező (nem magáról). És az, hogy kiküldték nem nagy nyilvánosság előtti becsület sértésére alkalmas kifejezés használata (ez lenne a becsületsértés). Büntetőeljárás nem indítható.
Panaszt viszont bármely szülő tehet az iskolánál, hiszen a tanár alkalmasságáról van szó, itt nincs szűkítés.
Jelentsétek az igazgatónak!
Én már nagyon bánom, hogy nem rugattam ki a sulimban azt az állatot, amikor lehetőségem nyílt rá.
Köszönöm a válaszokat!
Értem én, hogy az ilyen gyerekeket meg kell nevelni, amennyiben lehetősége van rá ezt tegye is meg a tanár. De nem pofonnal vagy egyéb fizikiai erőszakkal kell nevelni. Én már azt is utálom, ha hozzámér a tanár. Miért? Azért, mert a tanár legtöbb esetben egy idegen ember, aki megtartja az órát. Persze, a legtöbbel elbeszélgetünk, de kevesen jutnak el odáig, hogy megengedjem, hogy mondjuk megérintse a vállamat (nem szexuális szempontról beszélek, csak az egyszerű emberi kontaktusról). Így el kéne viselnünk, hogy megüssenek? Még a saját szüleimtől is félnék, ha megütnének, még ha jogos is. Érdekes, engem sem vernek, és nem is vertek soha (de nem is voltam hímestojásként kezelve), és normálisan viselkedek, jól tanulok.
Tudom hogy későn jön a válasz, de azért leírom.
Mindenképp fel kell jelenteni. Az egész osztály látta. Az ütés mértéke a törvény szerint mindegy. A diák nem védekezhet, nem üthet vissza, mert a tanár kb. olyan helyzetben van mint a rendőr, ha megütöd, akkor rögtön börtön jár. De nem élhet vissza ezzel ő sem, nem alázhat, nem üthet még játékból sem. Fel kell jelenteni, rendőrségen, egyébként az igazgató sem fog foglalkozni vele.
Azokban az esetekben, amiknek utánanéztem, ha a gyereknek volt látlelete (akár bőrpír is lehet), a tanár felfüggesztett börtönt kapot. Amennyiben nem volt látlelet, pénzbüntetést. Ha vér is folyt, hosszabb időre volt a felfüggesztett börtön.
Mindenképp fel kell jelenteni, a gyermekbántalmazók csak a nyilvánosságtól félnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!