Facebook-ra feltöltött gyermekeim fotója miatt feljelentést tehetek?
Attól függ milyen tartalmú képek.
Alapesetben nincs rá lehetőséged, de ha hitelrontó, pedofil, vagy pénzt kérnek érte, akkor jelentgethetsz.
Egyértelműen a rendőrségnél.
Ha a másik szülője tette fel, akkor nem!
Amúgy ennyi infóból mi találjuk ki a többit??
Mi lenne, ha egyszerűen levetetnéd?
Megkérnéd az illetőt,hogy vegye le, vagy a Facebooknál jelentenéd?
A rendőrség, ha amúgy nem jogsértő ( pedofil..stb) akkor nem fog ezzel foglalkozni
Attól függ ki és miért. Ha valaki azért tette föl, mert a saját gyerekével játszik, akkor nem tudom mi a gond. Vagy ha egy rendezvényen lett a gyerek külön lefotózva, akkor szintén nem tudom, mi a gond. De szerintem mindkét esetben lehet szólni a kép feltevőjének, hogy szedje le...
De ha egy vadidegen tette föl a privát képet, akkor ott lehet gond. Mondjuk neki is szólhatsz. Én egyszer egy versemet találtam meg egy blogon, persze a nevem nélkül. Írtam az illetőnek, hogy ezt így ne, vagy írja oda hogy kié, vagy tüntesse el. Másnap már nem volt ott.
De ha valaki esetleg a gyerekedről egy meztelen fotót tett ki, akkor meg téged kérdeznélek, hogy te minek raksz fel olyanokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!