Ha valaki börtönbe kerül, akkor ki lehet váltani pénzért?
Mármint ha legálisan befizetek bizonyos összeget, és cserébe kiengedik. Láttam filmben, hogy így ki lehet váltani az embereket, csak nem tudom, hogy ezt itt Magyarországon is meg lehet-e csinálni. Illetve milyen bűncselekményig lehet.
Nekem nincs ilyen ismerősöm, csak érdekel.
Óvadéknak hívják és igen van ilyen.
Tudtommal ez olyan esetekben működik, akiket azért csuktak le a tárgyalásig, mert fenn állt a veszélye hogy elszökhetnek.
Óvadék, de nem, az Amerikában az előzetes "kiváltása": egy olyan összeget határoznak meg, ami vélhetően ugyanolyan visszatartó erő az érintettnek az elszökés elől, mint az, ha bent tartanák.
Nem a jogerős ítélet kiváltásáról van szó!!!
Utolsó, de fogd már fel, hogy te másról beszélsz! Az nem elítélés, hanem eleve pénzbüntetést vagy közérdekű munkát változtattak át szabadságvesztéssé, mivel a kötelezett nem tett eleget az előírásoknak (nem fizetett, nem dolgozott...).
Ha jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélnek, nem lehet pénzzel kiváltani a börtönt!!!!
Szép is lenne, ha a gazdagok csak úgy gyilkolászhatnának, meg erőszakolhatnának, mert úgyis kiváltják magukat...
Mint írták, Amerikában is csak az előzetest lehet "kiváltani", jogerős elítéltet nem!
nem halálos gázolás,kábítószer,lopás,mikor hova kerülsz,melyik bírónőhöz.lényeg a megeggyezés a sértettel,
a bírónővel való megeggyezés mivel hogy a bírónő azt csinál
amit akar,mivel az itéleteiért nem felelős,mentelmi joga van
ez fix,sok pénz kell hozzá,meg olyan helyi ügyvéd aki benfentes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!