Börtönbe/intézetbe/pszichiátriai kényszergyógykezelésre kerülhet-e egy fiatalkorú, ha megöli a nevelőapját, mert az vele is és a testvérével is rendszeresen fajtalankodik?
Tudom, hogy ilyenkor alaposan vizsgálódnak a hatóságok, de van némi esély az elzárásra? További "súlyosbító tényezők": ha anyuka nem látott semmit, nem is gondolta volna, hogy a nevelőapa ennyire mocsok, b) a nevelőapa rendőr, köztiszteletben álló személy, c) van némi gyanú arra, hogy a két testvér előre kitervelte a gyilkosságot, mert nem tudták elviselni, hogy anyjuk új férfi mellett él?
És ha esetleg elzárnák a gyilkost, milyen intézetbe kerülne?
nem hiszem hogy a gyilkosság a megoldás,rejtett kamerás felvételt kell készíteni aztán lehet menni a rendőrségre és a médiához is,minél nagyobb nyilvánosságot kap az ügy annál jobb.
a két testvért oda-vissza,keresztül-kasul ki fogják hallgatni,ha ellentmondásba keverednek vagy hazudnak akkor végük van.
létezik fiatalkorúak börtöne: [link]
Én azt gondolom, egy problémára a legrosszabb és legprimitívebb válasz a gyilkosság. Mint amikor fáj a kisujjad, csontodat töröm, ahhoz képest már alig fogsz törődni a kisujjad fájdalmával. Pedig a jó megoldás a fájdalom elmulasztása.
A kiskorú nevelőapja nem teljes szabadsággal cselekszik, mint egy szülő (de még ő se). Talán jobb, ha a gyámhatóságon számol be részletesen a dologról.
Köszönöm a válaszokat, de ez nem egy valós eset miatt kérdezem, hanem csak azért, mert kíváncsi vagyok, hogy a bíróság hogyan döntene.
Részletesebben kifejtem a helyzetet:
Van egy lány, 16 éves. A nevelőapa meg szokta néha látogatni éjszakánként. A lány tűr, nem mer szólni senkinek, úgy véli, nem hinne neki senki. Aztán egy éjszaka nyöszörgést hall a másik szobából: a nevelőapa most mászik először a 15 éves húgára. Elrohan a konyhába egy késért, belopózik a szobába és hátba szúrja a mocskot, az meg meghal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!