Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » SOS! EZ LOPÁSNAK MINŐSÜL?

Tpann kérdése:

SOS! EZ LOPÁSNAK MINŐSÜL?

Figyelt kérdés
A koliban elromlott egy automata és kb. 10 forintért mineféle dolgot elvihettünk... kb. 30 ember élt ezzel a lehetőséggel teljesen kiürítettük a gépet, de senki esetében nem haladta meg a károsítás a 2000 forintot... a konyhások rendőrséggel fenyegetnek minket és kötelezni akarnak mindenkit a visszafizetésre... ez most mi? A rendőrség egyáltalán foglakozik ilyen ügyekkel? Milyen szankciói lehetnek a dolgoknak?

2014. ápr. 14. 21:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

Nem lopás, hiszen pénzért vettetek el belőle. Bedobtál 10ft-ot és azért adott valamit? Akkor az annyiba került. Ha elárazzák a boltban a terméket és te bagóért megveszed az sem lopás, max. azon verheti le a bolt ,aki elrontotta.

Hiába fenyegetnek, azon kívül sokat nem tehetnek ,egyrészt sok sikert a bizonyításhoz, hiszen elég csak bociszemekkel tagadni ,hogy hát én nem voltam, laknak ott gondolom pár százan sok szerencsét hozzá ,hogy rájöjjenek ki volt.

Másrészt max. a gép gazdáján verhetik le, hogy elcseszték a programozást.

Így jártak, de fenyegetetésen kívül semmit sem tudnak csinálni ,mert nem bűncselekmény, akkor lenne csak az az, hogy valaki szándékosan hackelte volna meg az automatát, hogy olcsón adjon mindent, de azt is bizonyítani kéne, ami kb. lehetetlen, arról meg nem tehettek ,hogy elromlott ha meg 10ft-ért ad dolgokat, akkor az annyiba kerül. A Tecsónál is megesett már ,hogy 100 ezres videókamera 10 ezresként került a polca, mert elírták. Így jártak nem tudtak mást csinálni ,mint lenyelni, sőt webáruháznál is ha elírják az árat, te megrendeled, akkor nem tehetnek semmit, adniuk kell a kiirt áron, sőt ez még a Vaterás aukcióra is vonatkozik, véletlenül elírod az árat és úgy megy fel, valaki leüti akkor besz_ptad.

2014. jún. 10. 23:02
 12/17 Veru10 válasza:
80%

Hát nem lopás,csak csalás.

Képzeld nekünk egyszer az üdítő automata nem adott ki poharat. Én bedobtam a pénzt és a kakaó csak ment világnak.

2015. márc. 28. 09:18
 13/17 anonim ***** válasza:
76%
Főiskolán volt mikor az egyik gép beszart és mindent ingyen adott. Életemben nem ittam még annyi forró csokit meg tejeskávét. :) Kb. egy órán belül kiürült teljesen, előbb a pohár később már minden.
2015. márc. 28. 09:41
 14/17 anonim ***** válasza:
84%
A gép hibája nem a tietek, ti csak éltetek a lehetőséggel, a rendőrség mit tehet? Az üzemeltető felelősége a gép karbangartása, pld egyik benzinkuton vettem gépből kapucsinót 250 ft volt kb beledobtam 300 ft ot visszaadott 400at mondtama kutasnak legyintett aztmondta szerencséd van, hogy még kavegepen is nyersz
2015. júl. 9. 21:21
 15/17 anonim ***** válasza:
80%
Még annyi, hogy lopás akkor ha szétveritek a gépet és kiramoljatok
2015. júl. 9. 21:24
 16/17 anonim ***** válasza:
34%

Lopás, de mivel 200 000 forint alatt csak ejnye-bejnyét kapsz ( szabálysértés ), ezért nem lehet belőle bajotok.

Ellenben ez igen tisztességtelen volt. Te mit tennél ha fordítva van, és a gép nyeli el a pénzt? Nem követelnéd vagy a pénzt vagy amit venni akartál?

2015. dec. 20. 00:13
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Előzőnek: De igen, az ember kérné ilyen esetben vissza a pénzét, de akkor is általában egy legyintéssel le van tudva hogy "Rossz a gép, így jártál, legközelebb tanul az esetből" Na most nem úgy volt rossz a gép, és a forgalmazó tanul az esetből.
2015. dec. 21. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!