A lopásnak milyen esetei vannak, amikor még szabálysértésnek minősül?
20 ezer forint alatt. OK. De minősített körülmények fennállása esetében már vétség (bűncselekmény). Vizsgára készülök és nem értem.
A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha a lopást kisebb értékre, vagy a SZABÁLYSÉRTÉSI ÉRTÉKRE elkövetett lopást
bűnszövetségben,
b) közveszély színhelyén,
c) üzletszerűen,
d) dolog elleni erőszakkal - ideértve azt is, ha a dolog eltulajdonításának megakadályozására szolgáló eszközt állagsérelem okozása nélkül eltávolítják, vagy a dolog eltulajdonításának megakadályozására alkalmatlanná teszik -,
e)
f) helyiségbe vagy ehhez tartozó bekerített helyre megtévesztéssel vagy a jogosult (használó) tudta és beleegyezése nélkül bemenve,
g) hamis vagy lopott kulcs használatával,
h) lakást vagy hasonló helyiséget az elkövetővel közösen használó sérelmére,
i) zsebtolvajlás útján,
követik el.
De hát milyen esetben lehet még lopni, hogy az minősített körülmény hiányában történjen. Mondana valaki példát, mert már fáradt vagyok.
Remélem a politika témakör látogatói tudtok nekem segíteni.
ha villamoson kihúzod a néni táskájából a pénztárcát,
amiben egy százas van,
az bűncselemény,
hiába 20 ezer alatti a lopás tárgya
sztem nem húszezer alattinak kell lennie, hanem 20001 alattinak.
tehát még a 20000 Ft is szabálysértés.
tudom, csak 1 Ft, de az már nem mindegy, h szabálysértés vagy bcs. és az 1 Ft-on is múlhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!