Ha valakinek az anyját szidom, akkor feljelenthet rágalmazásért/becsületsértésért?
Figyelt kérdés
"Kicsit" felhúzott az illető (egyébként 14 év alattiról van szó), és hát mondtam neki ezt-azt, de természetesen ő is hasonló hangnemben beszélt velem. Feljelenthet ezért, ha feltételezzük, hogy egy szemtanú volt? Vagy ez még nem üti meg a rágalmazás vagy becsületsértés mércéjét? 16/f2014. ápr. 9. 22:51
1/12 A kérdező kommentje:
a szemtanú is 14 év alatti
2014. ápr. 9. 22:53
2/12 anonim válasza:
Azt nem tudom, de az enyémet nyugodt szívvel szidhatod:)
3/12 A kérdező kommentje:
nem szándékoztam, de azért köszi a lehetőséget :D
2014. ápr. 9. 22:56
4/12 anonim válasza:
Ezek a törvények a felnőttekre vonatkoznak, nem a kölykökre. Ennyivel a dutyiban végezné az óvodások fele. :D
5/12 A kérdező kommentje:
ez kétségkívül így van :D habár már büntethető vagyok elviekben.. :D csak nem alapoznak két taknyos nyolcéves vallomására egy feljelentést.. bár, ahogyan kivételezni szoktak az etnikummal...
2014. ápr. 9. 23:06
7/12 A kérdező kommentje:
oké, de ezzel én még nem vagyok közelebb a kérdés megválaszolásához..
2014. ápr. 9. 23:16
8/12 anonim válasza:
Nem vagy tisztában a becsületsértés fogalmával. Az nem becsületsértés, hogy valakinek dühödben odavakkantasz valamit. Ennyivel mindenki feljelenthetné a házastársát, amikor épp az anyóst szidja. A becsületsértés/rágalmazás az, amikor valótlan vádakat terjesztesz valakiről.
9/12 A kérdező kommentje:
jaa értem. nem tudtam na, hogy ez pontosan mi vagy mit is jelent, ezért akartam ezt tisztázni. köszi a választ :D
2014. ápr. 9. 23:22
10/12 anonim válasza:
"Az nem becsületsértés, hogy valakinek dühödben odavakkantasz valamit. "
De. Az becsületsértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!