Én ezt megtehetem?
Minden csak elmélet.
Megveszek több hektár földet. Kialakítok egy kis részt, ahová 2-3 szobás kis házakat teszek. Ezeket szerződéssel kiadom évente albérletbe, a következő feltételekkel: ott dolgozik a nem "falu" ( csak pár ház ) részen, ahol növényeket termesztek. Kap érte ( kevés ) fizetést, étkezést, szállást ( akár családdal ). Lényegében egy feudális rendszerben levő földesúr-jobbágy szerep, jobb körülmények között. És ebből: én jól járok, mert szinte ingyen dolgoznak és el tudom adni a termést; ők ( a munkások ) jól járnak, mert van ételük, szállásuk, munkájuk.
Ezt egyébként egy ismerősöm mondta nekem, csak elkezdtem egyed szám első ( E/1= én ) személyben írni és a közepénél tartottam, amikor feltűnt, szóval már nem írtam át, továbbá a kérdés: ezt meg lehet tenni, jogilag rendben van, törvényes ( vállalkozás + szerződéses albérlet )?
Egyébként 1: ez csak egy feltételezés és egy ismerősömé, nem az enyém.
2: normál dologra gondolt(unk, igazából ő): hogy van étkezési lehetőség, napi 8-12 óra munka ( esetleg 3 nap munka 3 nap pihenő ), minimálbér, szállás és igen, számolt a TB-re és az adózásra. De itthon akkor meg lehet oldani? ( Egyébként én dolgozó ember vagyok, nem is lenne pénzem "x" hektár földre, örülök, hogy megtudok élni, tudom fizetni a hiteleket és félre tudok rakni havonta pénzt. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!