Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Én ezt megtehetem?

Én ezt megtehetem?

Figyelt kérdés

Minden csak elmélet.

Megveszek több hektár földet. Kialakítok egy kis részt, ahová 2-3 szobás kis házakat teszek. Ezeket szerződéssel kiadom évente albérletbe, a következő feltételekkel: ott dolgozik a nem "falu" ( csak pár ház ) részen, ahol növényeket termesztek. Kap érte ( kevés ) fizetést, étkezést, szállást ( akár családdal ). Lényegében egy feudális rendszerben levő földesúr-jobbágy szerep, jobb körülmények között. És ebből: én jól járok, mert szinte ingyen dolgoznak és el tudom adni a termést; ők ( a munkások ) jól járnak, mert van ételük, szállásuk, munkájuk.

Ezt egyébként egy ismerősöm mondta nekem, csak elkezdtem egyed szám első ( E/1= én ) személyben írni és a közepénél tartottam, amikor feltűnt, szóval már nem írtam át, továbbá a kérdés: ezt meg lehet tenni, jogilag rendben van, törvényes ( vállalkozás + szerződéses albérlet )?

2014. ápr. 4. 00:04
1 2
 11/15 Andizsuzsi ***** válasza:
Sajnos többen csinálják ezt most is, mint azt a kérdező gondolná.És még csak 2-3 szobás lakásokat sem építenek hozzá, jó annak a "munkásnak" az udvari sufni is.
2014. ápr. 4. 09:18
 12/15 A kérdező kommentje:

Egyébként 1: ez csak egy feltételezés és egy ismerősömé, nem az enyém.

2: normál dologra gondolt(unk, igazából ő): hogy van étkezési lehetőség, napi 8-12 óra munka ( esetleg 3 nap munka 3 nap pihenő ), minimálbér, szállás és igen, számolt a TB-re és az adózásra. De itthon akkor meg lehet oldani? ( Egyébként én dolgozó ember vagyok, nem is lenne pénzem "x" hektár földre, örülök, hogy megtudok élni, tudom fizetni a hiteleket és félre tudok rakni havonta pénzt. )

2014. ápr. 4. 09:24
 13/15 anonim ***** válasza:
Megoldható, sőt sokan meg is oldják.
2014. ápr. 4. 12:28
 14/15 tamaspatrik válasza:
probléma az elején van mezőgazdasági területre lakóházat nem építhetsz
2014. ápr. 6. 10:20
 15/15 A kérdező kommentje:
Aha. Köszönöm a válaszokat.
2014. ápr. 6. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!