Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » "Megütheti-e a bokáját"?

"Megütheti-e a bokáját"?

Figyelt kérdés
Nem tudtam kihez forduljak, ki tudna erre válaszolni, ezért fordultam, az oldalhoz. Tegyük fel: xy a közösképviselő. Alkalmazottja a fia, tehát ifj. xy. Ha kiad egy tájékoztatót a közösképviselő, van-e joga az adott lapot a fiának aláírnia a közösképviselő "címszó" mögött, mindeféle "megkülönbeztetés" nélkül. Gondolok én arra, hogy: megbízott, meghatalmazott,...... Ha nincs akkor ez hamisításnak minősül? Lehet-e ez ütőkártya ellene? (Mármint a két papír a "közösképviselő" aláírásával. Két különböző aláírásával). Előre is köszönöm!
2014. ápr. 1. 16:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Okiratot ír alá?
2014. ápr. 1. 17:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Ahogy említettem. "Csak" egy tájékoztatóról van szó, amit a lakóknak bedobálnak a postaládába. (Okiratnál gondolom, hogy persze okirat hamisításról lenne szó, de mivel nem értek hozzá azért tettem fel itt a kérdést. De egy aláírás, aláírás akkor is. Nem?)
2014. ápr. 1. 17:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Akkor szerintem ebben nincs semmi. Mégis mi lenne? Kárt okozott vele bárkinek? Ha költeni akarnának, valószínűleg beruháznának egy "XY s.k." pecsétet, és azt nyomná oda, de addig csak aláírja a fia helyette.

Nincs értelme ezzel szívózni, mert van komolyabb feladata a hatóságoknak.

2014. ápr. 1. 17:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja, egyébként meggyőződésem, hogy bármilyen alapon csak maga a közösképviselő indítathatna eljárást, hiszen az ő aláírásával történik(?) "visszaélés", de ez ugye valószínűtlen.
2014. ápr. 1. 17:19
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem ondtam én egy szóval se, hogy "szívózni" akarok ezzel. Csak érdeklődtem. Köszönöm szépen a segítséget!
2014. ápr. 1. 17:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Mivel tájékoztatóról van szó, így szerintem még magánokiratnak sem minősül, és valószínűleg még joghatás kiváltására sem alkalmas, így ennyi infó alapján azt mondanám, hogy nincs ebben semmi bcs.
2014. ápr. 1. 21:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem "ütheti meg a bokáját". Nem kell odaírni az aláíráshoz, hogy "megbízott, meghatalmazott,".

Rengeteg ilyen aláírással találkozhatsz nap mint nap. Pl van egy cégvezető. tegyük fel minden iraton az ő neve van, mint pl az hogy Kiss Imre.

Ennek a Kiss Imérnek van egy alkalmazottja pl Nagy László, aki jogosult mindent aláírni helyette. Erről hoznak is egy iratot, amit jó mélyre eltesznek és ha valaki kételkedik a jogosságban előveszik és megmutatják, hogy Kiss Imre meghatalmazta Nagy Pétert, hogy jogosult helyette mindent aláírni.

Egy a lényeg, hogy Nagy Lászlónak mindig is a saját nevét kell odaírnia és nem a főnöke nevét. Akkor vonható felelősségre, ha a főnöke nevét hamisítja meg.

2014. ápr. 1. 23:46
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat MINDENKINEK!
2014. ápr. 2. 05:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!