Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történik ha felmondási idő...

Mi történik ha felmondási idő alatt kirúgnak?

Figyelt kérdés

Jelenleg épp a 30napos felmondási időm töltöm, viszont két hét múlva lehetőségem lenne lekezdeni egy jobb állást.

Próbáltam közös megegyezés alapján kilépni, viszont abba nem mentek bele. Nem szeretném elszalasztani a lehetőséget mert közel kétszer annyit kereshetnék az új helyen, és közelebb is lenne az albérletemhez.

Azt az ajánlatot kaptam, hogy ha csak bemegyek a felmondási idő alatt de pl. nem dolgozok (az egyik portálon még azt is ajánlották, hogy sör szagúan menjek be) akkor azonnali hatállyal felmondanak nekem és nem kell ledolgoznom a fennmaradó időt. Viszont ez kicsit furán hangzik, így megkérdezném, hogy ennek lenne-e hátulütője ?

2014. márc. 25. 23:10
 1/2 anonim ***** válasza:
Akkor másnap már nem kell bemenned. Egyébként a sört nem ajánlom, mert azt még a nyomozókutya sem érezné meg. Törkölypálinka!
2014. márc. 26. 06:01
 2/2 Kései Sirató ***** válasza:
45%

Én a következőt tenném:

Kiíratnám magam táppénzre és az új munkahelyemen megbeszélném, hogy csak azzal a dátummal vegyenek fel hivatalosan, amely naptól már nem állok munkaviszonyban a régi munkahelyemmel. A táppénz ideje alatt pedig bejárnék az új munkahelyre.

2014. márc. 26. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!