Lenáciztak a pártállásom miatt, tehetek feljelentést?
"Nyugodtan jelents fel, elmegyünk a bíróságra, ahol tételesen bizonyítani fogjuk, hogy a Jobbik náci párt, tehát joggal le lehet nácizni. Mellesleg már született ítélet ismert ember javára, amelyben nem marasztalták el a Jobbik lenácizása miatt. Ennek precendensére engem sem fognak elítélni és azt sem, akit fel akarsz jelenteni."
EZ HAJSZÁLPONTOSAN így van, a Bartus kontra Jobbik ügyben történt a felmentő ítélethozatal, és az valóban precedensértékű, ERGO aki lenácizza a jobbikat, az NEM követ el szabálysértést.
És?
Történt 2013-ban egy ítélethozatal, amelyben a nagy nyilvánosság előtt, 3 alkalommal a Jobbikat, és Vonát lenácizó Bartus Lacit felmentették. Az ítélet, amit hoztak, precedensértékű. Ha Én Téged a tv-ben a pártállásod miatt lenácizlak, amennyiben jobbikos vagy, teljesen jogosan, szabálysértési vonzat és szankció nélkül megtehetem.
Na talán itt érkeztünk el a komolytalanság kategóriába :)
Én ezen a színvonalon asszem nem óhajtom tovább folytatni.
Még csak annyit, hogy becsületsértés helyett rágalmazás vélelmével tegyél feljelentést, ha már mindenképpen fel akarod jelenteni, aki így megsértette a kis lelkivilágod, mert az inkább ráhúzható arra, amit írtál.
"A rágalmazás vétségét követi el, aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ."
Mondjuk arra szükséged lesz, hogy azt, hogy te náci vagy, az a valaki, aki lenácizott, egy -vagy több- személynek, kijelentő hangsúllyal mondja el, és ezt bizonyítani is tudd, hacsak nincs beismerésben az illető.
A becsületsértés, amire úgy vered magad, ez lenne:
"A becsületsértés vétségét követi el, aki a rágalmazás esetén kívül mással szemben a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben, illetve nagy nyilvánosság előtt a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cseleményt követ el."
Hatályos büntetőtörvényből másoltam ki mindkettőt.
Miért kell ilyesmin megsértődni?
Te tudod magadról, hogy nem vagy náci csak szimplán magyar.
A kozmopoliták, világpolgárok akik ezt mondják rád, nekik nincs nemzetiségük, nem tartoznak sehova, nincsenek gyökereik.
Tehát te több vagy, mint ők.
"Az ítélet, amit hoztak, precedensértékű."
A Római jog nem ismeri a precedenst, az csak az Angolszász jogban létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!