Ha körözési plakátokat ragasztok ki a szomszédomról a rendőrség nevében, azért kaphatok valamit?
Simán beperelhet. Szerintem börtön nem lenne belőle, csak felfüggesztett és egy vaskos pénzbírság.
Egy cikkben nyilatkozott ügyvéd, az csak kamu facebook profilra mondott pár százezres összeget.
Úgyhogy én a helyedben nem próbálnám meg, mert drága lesz és a bíróságra sem kellemes járkálni.
Nem tenném a helyedben, pedig én szívem szerint kiragasztanám annak a csaló csajnak a körözési képét, aki átverte a turistákat, mert nagyon megharagudtam rá, hogy lejáratta Magyarországot ezzel.
Szerintem ez a rendőr dolga, hogy körözési plakátokat tegyen ki; vagy maguknál tartják és megkérdezik a hajléktalanokat. Tavaly láttam 2 rendőrt 4 hajléktalannal csevegni. Egyikük egy papírt mutatott nekik. Csak annyit láttam a papíron, hogy volt rajta egy fotó és egy leírás a személyről.
Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás, szerintem.
Btk 226 § (1)
0-2 év.
hát szerintem az kib.ottul. simán börtön! ezzel ne kísérletezz, olyan mint a bombariadó.
Most gondolj bele , HIVATALOS RENDVÉDELMI SZERV...
De ha gondolod, próbáld ki, mit bánom én. De aztán vállald a nagyon súlyos követezményeit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!