Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van joga a munkáltatónak ezt...

Van joga a munkáltatónak ezt tenni?

Figyelt kérdés

Másfél hónapja egy új munkahelyre kerültem. 4 órás munkaszerződést kötöttünk, viszont én ehelyett 10-12 órákat dolgoztam megállás nélkül,se szabad Szombat se Vasárnap se szabadnap. Hétfőn beadtam a felmondásomat mert nem vagyok hajlandó tovább ebben a menetben dolgozni. El is fogadta nem is volt ezzel gond,viszont azt akarja,hogy dolgozzam le neki teljesen a Februári hónapot,tehát van még két nap ebből a hónapból. Nem tudom mit tegyek mert nem egy könnyű munkáról van szó hanem egy elég nehéz fizikai munkáról...és mit ne mondjak a pénz 80 ezer egy hónapra amit kapok. Ledolgozok plusz mínusz havi 280 órát és keresek 80 ezret. Van értelme a Munkaügyhöz fordulni ezért a másfél hónapért?

Ha van valaki aki egy jó megoldást tudná adni azt nagyon megköszönném.

2014. febr. 26. 14:41
 1/6 anonim ***** válasza:
próbaidős vagy, vagyis nem vagy köteles ledolgozni
2014. febr. 26. 14:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen de akkor ki se fogja fizetni szerintem...
2014. febr. 26. 15:08
 3/6 anonim ***** válasza:
25%
Ez az, szavazzatok csak továbbra is a fityiszre, nyomorogjatok csak, ez kell a népnek... Mikor ébred már fel a magyar végre??!!
2014. febr. 26. 15:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Már ne is haragudj de ennek ott kellett volna megálljt parancsolni amikor az első ilyen túlteljesítés megtörtént.

Mire számítottál? Egy olyan ember aki 4 órára jelent be és 12-t dolgoztat, az majd szerinted valami becsületes rendes ember? Próbaidős vagy, akármikor felmondhatsz. Ha az ember genyó akkor csak a 4 órás béredet fogja kifizetni ha ellent mondasz neki, bár az iylenből azt is kinézem hogy ha rendesen ledolgoztad volna amit kell, akkor is csak a 4 órádat fizeti ki.

Vannak sajnos ilyenek akik ezt csinálják, és megéri nekik, mert megteheti hogy nem fizet ki, elvégre te voltál az aki belement a játékába, majd felvesz a helyedre egy másik balekot, aki lehet még ennyire sem fog ellen állni.

Egyébként bármelyik esetben mehetsz panaszt tenni.

És igen ez felróható a fidesznek amiért hülye munkatörvénykönyvet írt.

2014. febr. 26. 18:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Mondok egy nagyon gyors megoldást:

Holnaptól nem mész be. Onnantól kezdve a paraszt vagy fizeti saját zsebéből a TBt és adót utánad, vagy kijelent. Ennyi.

2014. febr. 26. 18:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyébként mersz tippelni melyik megoldást szokták választani? :D
2014. febr. 26. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!