Szerintetek Magyarországon legalizálni fogják a marihuánát?
Olvastam az interneten,hogy a 4K párt (ha hatalomra jutna) legalizálnák a marihuánát, mert szerintük ez nem drog. Szerintem a marihuána igen is drog, BÁR SEMMIVEL SEM VESZÉLYESEBB MINT AZ ALKOHOL. Így egyetértek abban,hogy az állításunkban,hogy az alkoholnak sem kéne legálisnak lennie hiszen függőséget okoz és tudatmódosult állapotot is.
Én egyáltalán nem vetem meg azokat az embereket akik élnek a marihuánával. Bizonyos mértékig jó. De semmiféleképpen nem legalizálnám.
"Szerintetek Magyarországon legalizálni fogják a marihuánát?"
Nem fogják. Ha ez Európában megtörténik, az akkor sem Magyarországon lesz elsőként. De szerintem később sem.
"Olvastam az interneten,hogy a 4K párt (ha hatalomra jutna) legalizálnák a marihuánát, mert szerintük ez nem drog. Szerintem a marihuána igen is drog, BÁR SEMMIVEL SEM VESZÉLYESEBB MINT AZ ALKOHOL. "
Ez az egész drog-nem drog vita puszta játék a szavakkal. Lehet ezen rugózni, hogy orvosi besorolás szerint mi számít drognak és mi nem, de min változtat mindez? Nem mindegy, hogy hívjuk? Ami számít, az a hatásmechanizmusa. Hívhatják nem drognak, ha valaki ettől nyugodtabb, de ettől még mindig káros szer marad. Az alkohollal is szeretik összehasonlítgatni, de ezzel meg az a baj, hogy az alkohol kis mértékben fogyasztva nem okoz káros mellékhatásokat és vannak hasznos (társadalomépítő) tulajdonságai. A fűnek mi a társadalom számára hasznos tulajdonsága?
"Így egyetértek abban,hogy az állításunkban,hogy az alkoholnak sem kéne legálisnak lennie hiszen függőséget okoz és tudatmódosult állapotot is. "
Én 22 éves leszek a nyáron, és nagyjából 2-3 hetente iszom alkoholt mostanában. Kb. 16 éves korom körül kezdhettem, akkoriban két-háromhavonta, de inkább még ritkábban fogyasztottam (nem voltam "eljárós", nem szerettem inni). Nem vagyok függő, soha nem volt még olyan, hogy öntudatlanul cselekedtem. Az egyetemista barátaim többsége is rendszeres alkalmi fogyasztó, és ők sem függők. Nincs értelme a "függőséget okoz" kijelentésnek, mert ez így vaskos túlzás. Nincs statisztikám, de biztos vagyok benne, hogy Mo.-n az emberek többsége alkalmi fogyasztó, akik nem függenek az alkoholtól. Amennyire látom, a középiskolai, egyetemi éveik alatt a fiatalok rendszeresen fogyasztanak. Hány egyetemistából lesz függő? Ünnepi alkalmakkor, vacsora alkalmával egy pohár bor, vagy baráti összejöveteleken egy pár doboz sör függőség?
"Én egyáltalán nem vetem meg azokat az embereket akik élnek a marihuánával. Bizonyos mértékig jó. De semmiféleképpen nem legalizálnám."
A legaláziáció-pártiak azt nem értik meg, hogy a fű képes károsan befolyásolni a társadalmi integritást, mert az ember lustává, motiválatlanná, munkaképtelenné válik tőle. Ezért nincs helye annak a hőbörgésnek, hogy "a saját testemmel azt csinálok, amit akarok, ehhez semmi köze az államnak!", mert amikor valaki szétszívja az agyát, megbízhatatlan munkaerő lesz és kezelésekre jár, azt nem magával csinálja, hanem a társadalommal, és ehhez igenis van köze az államnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!