Ha bemászom egy lezárt ipartelepre (fotózni, nem lopni) az minek számít?
Ha elkapnak, bevihetnek? Elvileg már bezárt a hely.
Magánlaksértés nehezen lenne, mert nem magánlakás. Ha valamibe ütközik, mi az és milyen súlyos a büntetés?
Ptk. az Polgári törvény könyv. Abba hiába keresed, mert ott csak a jogokat írják le, a büntetésről és azok mértékével btk foglalkozik.
Ha birtokháborítást követsz el, szabálysértési eljárás indul ellened, mert szabályt szegsz, ha nem hiszed járj utána.
Egyébként egy idevágó sztori: kutyánk egész éjjel szeretett ugatni de már szerencsére leszokott róla. Viszont egyszer egyik éjjel szomszéd kihívta a rendőrséget ugyanis ha hiszed ha nem (én sem hittem) de a folyamatos kutya ugatás is birtokháborításnak minősült és szabály sértés indult ellenem. Na erre varrj gombot!
Hát ez az, hogy a Btk-ban meg nincs szó erről, szóval akkor ez csak nekem zavaros?
És bevitt a rendőr? Vagy a kutyádat bevitte? :)
Meg úgy egyáltalán mit kaptál?
Nem csak neked zavaros valóban az is, de hidd el így van. Max megkérdezhetsz egy rendőrt, hogy mit tudna mondani erről (de komolyan!)
Nem vittek be se engem se a kutyát, de felírták az adataimat személyi stb. és pár napra rá kaptam egy hivatalos iratot majd még egyet amiben jó sok marhaságot írtak + egy szép sárga színű csekket 10000 Forintos büntivel.
Aztán kb. 1 hónapra kaptam még egy levelet amiben tájékoztattak róla, hogy az eljárást megszüntették. Vihettem volna polgári jogi bíróságra dolgot, de én jöttem volna ki szarul belőle (legalábbis ügyvéd ezt mondta)
Probáld meg megbeszélni a biztonságiakkal vagy az illetékesekkel, hogy bemehess.
Egyébként meg csak úgy nem ajánlom, hogy koszálgas mert elég veszélyes. Lehetnek veszélyes falrészek, több méter mély aknák, szétlopkodott kábelek miatt áramveszély, agresszív csövesek is előfordulhatnak stb.. Simán nézhetnek fémgyűjtőnek, loposnak, amit nehéz kimagyarázni utána.
Főleg akkor veszélyes ha egyedül mész.
Egy időben Én is fotóztam ilyen épületeket, meg a bontásukat.
Konkrétan melyik épületről lenne szó?
Igen, valóban vannak ott veszélyes dolgok, mély aknák meg csomó törött üveg, na és ugye a vegyszerek. Csövesek is simán lehetnek, a környéken tanyáznak. Úgyhogy ezért kell nagyon vigyázni és többen menni. :)
Fémgyűjtőnek azért nem nézhetnek, mert ahhoz szerintem túl kulturáltan vagyok öltözve és nem vagyok cigány, valamint nem lesz nálam lopott fém és fegyver se.
Azt nem hiszem, hogy beengednének, pont a veszélyes vegyszerek miatt.
Ez konkrétan a Budapesti Vegyiművek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!