Kitagadhat-e apám teljes mértékben?
Apámmal születésem óta nem ápolok vmi fényes viszonyt. egyszóval utál engem.
a lényeg: ha ír egy végrendeletet, amiben kitagad, akkor az azt jelenti, hogy kb egy doboz gyufát sem öröklök utána? vagy van valami minimum örökség, ami törvényesen jár nekem?
nem mintha rá lennék szorulva, csak érdekel mire számítsak.
köszi a válaszokat
huh...
hát az én apám egy burzsuj geci. mi sem vagyunk csórók hálistennek. vagyis hála szegény nagyszüleimnek, akik vettek nekem 1 lakást, tehát erre már nem lesz gondom...
de ha ők nem lettek volna, akkor most a híd alól nyomnám a wifit a laptopommal... :D
komolyabban: apám kiforgatott volna az összes vagyonunkból...
nem akarlak lelombozni, de a pasim követeléskezeléssel foglalkozott, és tőle tudom, h adósságot is lehet örökölni... és apád életmódja alapján erre lehet számítani...
azért sok szerencsét és kitartást az életben!
Amúgy meg ez a "nem viszed tovább a nevemet" dolog hülyeség. Tudtommal a nő vezetéknevét is lehet adni a gyereknek, ha az apával le van zsírozva... Szóval nőnek lenni egyáltalán nem garancia arra, hogy nem viszi tovább az ember a nevét. Amúgy meg kit érdekel mi a gyerek vezetékneve, a vérem tovább folyik benne, most pár betű a személyi igazolványán nem tagadja le a tényt, hogy a vérrokonom.... Állatság...
Amúgy meg szerintem ha ennyire gyűlölöd az apádat, miért érdekel, hogy mit hagy rád, vagy mit nem hagy rád? Szard le, ha eddig se törődött veled, halála után miért kellene hogy részesedj belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!