Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ma kaptam egy közjegyzöi...

Rumola kérdése:

Ma kaptam egy közjegyzöi papirt, hogy az autómat zálogjogi nyilvántartásba bejegyezték. Mi ez? Tudtommal nincs tartozásom a merkantil bank fele. Mit trükköznek már megint?

Figyelt kérdés
2014. febr. 4. 09:42
1 2
 11/12 Lona_55 válasza:

Nekem is ezt tette a merkantil és még a 7000,-Ft-ot is rám akarta terhelni. Én nem értettem egyet ezzel az eljárással erre megküldött egy 2 nap híján 5 évvel ezelötti szerződés módosítást, ahol tényleg benne van, hogy ezt meglépheti. De közben már eltelt a vételtől 7,5 év. Így már jogszerűtlen a lépése. Erre most felmondta a szerződésem, igaz a decemberi díjat nem fizettem be, de ennyi bele kell hogy férjen egy szerződésbe szerintem.

Most megy a huza-vona, mert fölösleges költség rámterhelésének tartottam a MOKK díjat. A közjehyzők jókat röhögnek, mert nekik ez bevétel újfent az adósok bőrére, hisz mindent nekünk kell(ene) kifizetni, amit csak elfinganak (bocs). Lassan jó lesz hamindenki a saját ügyeiben jól utána néz a jogszabályoknak. Itt például annak, hogy jogszerű e az első szerződés. Az enyémben a bank aláírása egyáltalán nincs benne.

2014. ápr. 11. 07:39
 12/12 anonim ***** válasza:

Tegyél panaszt jelentős értékaránytalanság miatt.

Ha ugyanis a tartozás és az árverezni kívánt értéktárgy között jelentős az értékkülönbség (pl. tízszeres), akkor nem lehet elárverezni.

Nekem is volt egy ismerősöm, akinek a házát százezer forintos tartozás miatt akarták elszedni és a bíróság nem engedte, mert jelentős volt az értékkülönbözet.

2014. ápr. 15. 06:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!