Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fordult már valaki ügyvédhez,...

Fordult már valaki ügyvédhez, ha a szomszédaival problémája volt?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy felszólító levelet írt az ügyvéd, a szomszéd zavaró magatartása miatt. Mennyibe kerül egy ilyen felkérés?
2009. dec. 6. 11:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ilyet ügyvéd nem ír
2009. dec. 6. 11:45
 2/15 A kérdező kommentje:
Az egyik oldalon olvastam, hogy valaki kapott ilyen levelet, mert hangosnak ítélte meg a szomszédja, csak ez már februárban volt, azért nem írtam annak a személynek, mert nem hiszem, hogy visszalátogat ennyi idő után is arra az oldalra.
2009. dec. 6. 11:53
 3/15 anonim ***** válasza:
Ügyvédhez még nem, biztosítóhoz már igen, mert eláztatott a 10. emeleten lakó szomszédunk, amiből kárunk származott (átázott a tapéta, és néhány villanykapcsoló), amit ki kellett fizetniük.
2009. dec. 6. 12:27
 4/15 anonim ***** válasza:

Azért mert hangos a szomszéd nem hiszem,hogy az ügyvéd reagálni fog rá..Nincs csendháborítás már,és egészséges kereteken belül úgy hangoskodik ahogy akar.

Mi társasházban lakunk,és a házzal szemben kinyílt egy kocsma.Minden éjszaka hajnali 5-6-ig Ordít a zene,részegek egymást mellett állva is csak ordibálva tudnak kommunikálni.A házban sok idős ember lakik,és sokan hajnalban mennek dolgozni..Hiába jelentették fel a kocsmát,hiába mentek ügyvédhez.Semmi!!A rendőrök már ki se jönnek,ha meghallják a címet...Ők is arra hivatkoznak,hogy nincs csendháborítás,és amíg nem folyik vér nem tudnak lépni...

Akkor ki mit akar a szomszédjától??Azért mert hangosan nézi a Tv-t,vagy ordibál a feleségével/férjével még nem büntetendő..

2009. dec. 6. 12:53
 5/15 A kérdező kommentje:

Létezik olyan, hogy birtokvédelem. A jegyzőnek kell címezni, a kocsmával szemben is be lehet adni. A törvényt nem tudom most idézni szó szerint, de ha gondolod bemásolom.

Én most még nem akarnék hivatalos szervhez fordulni, ha nem muszáj, csak egy jogi személytől szeretnék segítséget kérni, hátha azt komolyan veszik. Nem akarok leállni vitatkozni, nincs értelme.

2009. dec. 6. 15:09
 6/15 anonim ***** válasza:
De mégis mi az a zavaró magatartás?
2009. dec. 6. 15:39
 7/15 A kérdező kommentje:
Bármi ami a lakhatás nyugalmát zavarja. Pl. én már nem egyszer felébredtem miattuk akár éjjel, akár nappal, olyan zajosak. Dübörögnek, bútorokat tologatnak, kopácsolnak. Egész nap csak az ő zajukat hallgatom. Ezek egy kis odafigyeléssel mind kiküszöbölhetőek lennének, csak a jóindulatukon múlna, ami nincs.
2009. dec. 6. 16:00
 8/15 A kérdező kommentje:

1959. évi IV. törvény

a Polgári Törvénykönyvről

X. fejezet

A tulajdonjog tartalma és védelme

A birtoklás joga

98. § A tulajdonost megilleti a birtoklás joga és a birtokvédelem.

A használat és a hasznok szedésének joga

100. § A tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen szomszédait szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné.

2009. dec. 6. 16:09
 9/15 anonim ***** válasza:

100. § A tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen szomszédait szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné.

Az a probléma,hogy ez egy nagyon tágan értelmezhető "gumiszabály",ebbe sok mindent bele lehet magyarázni,

ezzel igazából semmire nem mész....

2009. dec. 8. 11:48
 10/15 anonim ***** válasza:

"Egész nap csak az ő zajukat hallgatom."

Próbáltál már esetleg beszélni velük?

2009. dec. 8. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!