Közterület felügyelők voltak, ha jól láttam és igen, joguk van a helyszínen tartani az illetőt a rendőrök megérkezéséig.
"A közterület-felügyelő munkája során fokozott büntetőjogi felelősség terhel, ugyanakkor kiemelt védelem is megilleti. Joga van a szabálysértő személyazonosságát megállapítani (személyi igazolvány átadása a jogsértő adatainak rögzítése céljából), az intézkedéséhez kapcsolódó fotót vagy videót készíteni, a tetten ért jogsértőt az illetékes szabálysértési hatósághoz bekísérni, vagy ellenállás esetén azt az eljáró hatósági szerv megérkezéséig visszatartani."
Joguk van visszatartani!
off:
Mit hisztériázik már ez a "férfi"? ha bliccelt és lebukott, miért nem ismeri el? hisztizik mint egy qrva.
Más is megveszi a bérletet hogy el tudjon menni dolgozni, akkor ő miért nem? Ja, hogy bérlet sem kell, mert nem dolgozik? na hagyjuk..
A nagyon "okos" gyökereknek üzenném, hogy el kéne olvasni az előzményeket!!!
Nem egyszer láttam már én is, hogy valaki felszáll majd elkérik a jegyét mikor még fel sem ért a lépcsőn!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!