Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ehhez joguk van?

Ehhez joguk van?

2014. jan. 30. 23:47
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

Közterület felügyelők voltak, ha jól láttam és igen, joguk van a helyszínen tartani az illetőt a rendőrök megérkezéséig.

"A közterület-felügyelő munkája során fokozott büntetőjogi felelősség terhel, ugyanakkor kiemelt védelem is megilleti. Joga van a szabálysértő személyazonosságát megállapítani (személyi igazolvány átadása a jogsértő adatainak rögzítése céljából), az intézkedéséhez kapcsolódó fotót vagy videót készíteni, a tetten ért jogsértőt az illetékes szabálysértési hatósághoz bekísérni, vagy ellenállás esetén azt az eljáró hatósági szerv megérkezéséig visszatartani."

2014. jan. 31. 00:01
 2/7 anonim ***** válasza:
9%
Én ha ott lettem volna szerintem simán lekaptam volna az ellenőrt legalább az egyiket a szerencsétlen srácról... Eljárás ugye, hogy elkérheti a személyijét, okmányait, hogy kiállítsa a büntetést, ha nem teszi meg akkor rendőrt hívhat, de nem megverheti...
2014. jan. 31. 00:04
 3/7 anonim ***** válasza:
73%

Joguk van visszatartani!

off:

Mit hisztériázik már ez a "férfi"? ha bliccelt és lebukott, miért nem ismeri el? hisztizik mint egy qrva.

Más is megveszi a bérletet hogy el tudjon menni dolgozni, akkor ő miért nem? Ja, hogy bérlet sem kell, mert nem dolgozik? na hagyjuk..

2014. jan. 31. 00:35
 4/7 anonim ***** válasza:
84%
Egyébként ha tetszik, ha nem, ez semmivel sem másabb mintha lopna bármit egy boltból, vagy bárhonnan.
2014. jan. 31. 00:38
 5/7 anonim ***** válasza:
50%
Mert olvass utána nem bliccelni akart... meg akkor se ez a módja... ha veled tették volna kiváncsi lennék mit tettél volna.
2014. jan. 31. 01:40
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert csak szabálysértőt vagy bűnelkövetőt van joguk visszatartani. A buszon lógás pedig ezek közül egyik sem, hanem egy polgári szerződés megszegése. A Vodafone boltban sem teperhet le az ügyintéző, míg ki nem fizeted a telefonszámlát.
2014. jan. 31. 11:39
 7/7 A kérdező kommentje:

A nagyon "okos" gyökereknek üzenném, hogy el kéne olvasni az előzményeket!!!

Nem egyszer láttam már én is, hogy valaki felszáll majd elkérik a jegyét mikor még fel sem ért a lépcsőn!

2014. jan. 31. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!