Van ehhez joguk?
Figyelt kérdés
Sziasztok.Ne essen félreértés mert senki pártján nem állok itt. Csak ez nekem mer kicsit morbidnak tűnik.Van ehhez joguk a közterülettiseknek? [link] 2013. okt. 3. 16:49
1/12 anonim válasza:
Van. A hölgy közfeladatot ellátó személy ellen erőszakot követett el, teljesen jogos volt a fellépés!
2/12 anonim válasza:
Igen van.
A közterület-felügyelő hatósági személy, joga van feltartóztatni azt a személyt, aki ellenszegül az ellenőrzés során.
3/12 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm szépen a válaszokat.
2013. okt. 3. 16:53
6/12 anonim válasza:
Egyébként ez vicces. Minden oldalra csak felpakolják a videót és hőzöngenek hogy ez mekkora szemétség. Persze a háttérsztorit még véletlenül sem biggyesztik oda.
7/12 A kérdező kommentje:
Na igen.Az is igaz.De engem csak a jogi része érdekelt.Az is csak azért mert volt olyan,hogy egy rendőr barátomat civilben polgár őrök akartak igazoltatni :D
2013. okt. 3. 17:09
8/12 SimkoL válasza:
A hölgy helyében egy nagy pert akasztanék a nyakukba, mivel nincs hozzá joguk, hogy valakit személyi szabadságában korlátozzanak.
9/12 anonim válasza:
Ez már nem az ellenőrzésről, bliccelésről szól.
Ha valaki megtagadja a pótdíj kifizetését (akár a helyszínen, akár csekken), akkor az ellenőrnek joga van hatóság segítségét kérni a utas >hitelt érdemlő adatainak< felvételéhez.
Ha van velük közterület-felügyelő (márpedig mostanában ez egyre gyakrabb), akkor ő igazoltatást kezdeményez.
Ha az utas ezt megtagadja, rendőrt hívnak. Ha nem hajlandó megvárni a rendőrt, AKKOR a közteres visszatarthatja, akár kényszerítéssel is.
10/12 SimkoL válasza:
Valószínűleg nem értetek a törvényekhez akik lehúztatok. Huszon éves rendőri múlttal írtam a választ - csak a tényekre figyelve. Személyi szabadságot csak hivatalos személy korlátozhat, a közterület felügyelő pedig csak közfeladatot ellátó személy :) A jogos védelem is csak a támadás elhárításáig áll meg, túlzásba az sem vihető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!