Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megszerezhetem a német állampo...

Megszerezhetem a német állampolgárságot?

Figyelt kérdés
A anyám dédapja német volt és nem tudom hogy hány generációra vehető vissza!
2014. jan. 25. 16:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Így nem. Csak akkor, ha több éve kint élsz, van lakásod és munkahelyed, és tökéletesen beszélsz németül.
2014. jan. 25. 16:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez régebben elég indok volt, de kb 1990 körül megszüntették, hogy az ösökre hivatkozva meg lehessen kapni az állampolgárságot.
2014. jan. 25. 17:21
 3/4 anonim ***** válasza:

én az ükszüleimről SEMMIt se tudok ezért nagyot nézek mikor valaki ilyen régi származásoddinak jelentőséget szentel

azon meg tényleg kacagok mint amikor a németül is max általános iskolások szintjén beszélő emberkék sváboknak tekintik magukat, népszámláláskor német identitásunak vallják magukat csakmert ükbirkájuk az volt

nameg bár 1971 ben már volt német császárság de akkor sem volt feltétlenül német állampolgár az aki csak németül tudott

2014. jan. 25. 17:34
 4/4 anonim ***** válasza:
1871et akartam írni de a lényeg érthető szerintem:Európában szerte voltak német ajkúk ráadásul akkor birodalmak korát éltük nem a nemzetállamokét
2014. jan. 25. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!