Ilyen esetben ki örököl?
Mirt undorító? Nem azt akarja, hogy örököljön, hanem tudni, gy ha ne adja baj történne, akkor mi lenne... Amikor az ember lánya babat vár minden, de minden megfordul a fejében... A hormonok miatt még erősebben...nem ő akar örökölni, hanem megbizonyosodni arról, hgy a gyereke akkor is boztonságban lesz-e, ha az apjával történik valami..ezek természetes gondolatok, és érzések..
A gyerek örököl jelenleg.. A ptk.t az öröklésre vonatkozóan én is úgy tudom idén változtatják..még nem néztem utána hogy
12-es: a különvagyon NEM öröklési jogi kategória, az válásra vonatkozik.
Kevered az ági vagyonnal, ami viszont nem ugyanaz, bár hasonló. Természetesen az ági vagyon lehet különvagyon, és fordítva, de korántsem biztos, hogy megegyeznek.
Március 15-től a házastárs mint törvényes örökös fog örökölni, ez nem családjogi, hanem öröklési jogi kérdés lesz, mint eddig is. Tehát a házasság előtt szerzett vagyon mint különvagyon kérdéskör ebben a formában nem fog szerepet játszani, hacsak nem ági vagyonról volt szó - ez pedig az ági vagyonra vonatkozó öröklési jogi szabályok szerint alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!