Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben ki örököl?

Ilyen esetben ki örököl?

Figyelt kérdés
A párommal jól megvagyunk, 20 éves korában vett egy lakást, most babát várunk, a kicsit természetesen a nevére veszi. Nem szeretnénk összeházasodni, ilyen esetben ki örököl? Ha valami történne a párommal akkor majd jön az anyós és kirak engem és a gyerekünket?
2014. jan. 20. 14:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek örököl, ha nincs végrendelet.
2014. jan. 20. 14:08
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
A gyerek örököl. (bár szerintem tök gáz már babaváráskor ilyenen gondolkozni)
2014. jan. 20. 14:12
 3/14 anonim ***** válasza:
25%

Ha olyan az anyósa,mint az enyém,akkor én megértem,hogy miért gondolkozik ezen...

A pici örököl 100%-ban.

Ha házasok lennétek,akkor is a pici örökölne,csak neked lenne haszonélvezeted rajta.

2014. jan. 20. 14:16
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha valami történik a pároddal, akkor a gyermek örököl, a legközelebbi hozzátartozója. Te 'csak' vele élő nő leszel, de nem valódi családtag.
2014. jan. 20. 14:17
 5/14 anonim ***** válasza:
71%

A gyerek örököl.

Ha összeházasodnátok, akkor - 2014. március 15-ét követően te és a gyerek fele-fele arányban örökölnétek.

2014. jan. 20. 14:18
 6/14 anonim ***** válasza:
48%
Gyerek örököl, bár tényleg elég undorító kérdés.
2014. jan. 20. 14:21
 7/14 anonim ***** válasza:
22%

Undorító kérdés?

akik régóta itt vannak,azok emlékeznek a nőre,aki ide irt,terhesen karamboloztak,mire magához tért,az anyósa a gyereket magához akarta venni,a férj kómában is volt,stb. Ott pl az anyós simán kitette volna a nőt a lakásukból-szerencsére meggyógyultak mindketten,a babának sem lett baja.

2014. jan. 20. 14:27
 8/14 anonim ***** válasza:
39%
Igen undorító,még meg sem született a gyerek de már azt nézi mit örökölne.
2014. jan. 20. 14:29
 9/14 anonim ***** válasza:

Hiába pontoztatok le, 2014. március 15. napjával változik a Ptk., és az új szerint a házastárs is egy gyerekrészt örökölt. Feltételezve, hogy az apuka nem halna meg március 15. előtt, a válaszom igenis korrekt: ha összeházasodnának, akkor a feleség fele-fele arányban örökölne a gyerekkel, egy nem várt katasztrófa esetén. (Ill., ha születik még gyerek, akkor értelemszerűen szintén arányosan oszlik az örökség.)

Ha március 15. előtt halna meg (persze ilyenről szó se legyen), akkor a gyerek.

2014. jan. 20. 14:50
 10/14 anonim ***** válasza:
Hetes, én emlékszem arra a kérdésre. Az anyós még nevet is adott a gyereknek, és valami egészen mást, mint amit a szülők szerettek volna.
2014. jan. 20. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!