Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek ilyen esetben mit...

Szerintetek ilyen esetben mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ketten élünk egy házban anyámmal tesóm nincs apukám meghalt. A hagyatéki tárgyalás után gyakorlatilag én lettem az örökös pl ház autó gyümölgyös földterület stb. Én szeretnék eladni dolgokat pl föld de nem tehetem mert hiába vagyok a tulaj a haszonélvezet az anyámé akivel nem igazán vagyok jó kapcsolatban. Még a házban sem festhetek ki egy szobát mert jön a válasz hogy semmi közöm hozzá nem az enyém mert övé a haszonélvezet. Szeretnék mindent visszaíratni a nevére és semmit sem szeretnék örökölni, ezzel vissza tudnék vágni neki. Ilyen esetben kihez forduljak és mennyit kell fizetni az ilyen dolgokért. Értelmes válaszokat tanácsokat várok

2013. dec. 26. 13:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
simán eladhatod a házat haszonélvezettel terhelve is, csak kevesebbet fogsz érte kapni...
2013. dec. 26. 13:10
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Azzal miért vágnál neki vissza, ha ráiratsz mindent?

Annyit tehetsz, hogy kivárod, míg lejár a haszonélvezet. Ha életfogytig tartó, akkor értelem szerű mikor jár le. Ha pl. özvegyi, akkor addig tart, míg édesanyád újra nem házasodik. De tarthat bizonyos ideig is. Ezt neked kell tudnod.

A legértelmetlenebb dolog amit tehetsz, hogy anyádra iratod a tulajdonodat. Semmi értelme.

2013. dec. 26. 13:15
 3/8 anonim ***** válasza:
A lakóhelyed szerint illetékes Önkormányzatnál létezik tudtommal ingyenes jogi tanácsadás,ünnepek után hozzájuk fordulhatsz,illetve ügyvédet is felkereshetsz,kérsz időpontot,és adott tarifáért cserébe ellát jogi tanácsokkal.
2013. dec. 26. 13:15
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ. a házat eladni nem akarom de a földet és a gyümölcsöst igen de mivel azon is ott van a haszonélvezet így nem tudom eladni szerintem
2013. dec. 26. 13:16
 5/8 A kérdező kommentje:
ünnepek után intézkedek elegem van már az egészből hogy dolgozok a semmiért neki semmi nem számít csak a gyümölcsös legyen rendezve és a földek mindegy hogy lassan semmi pénzünk sincs iszonyatos amilyen körülmények között kell élni vele a házban is bojler villany stb el vannak romolva de nem jut rá mert a földekre kell a pénz
2013. dec. 26. 13:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Eladhatsz haszonélvezettel terhelt ingatlanokat - csupán vevőt kell rá találni, mert a haszonélvezet eladás után is rajta marad. Így meg nem fognak tolongani a vevők.

Amúgy meg minek dolgozol rajta ha nem akarsz? Úgy hagyod ahogy van és kész. Gondolom 18 elmúltál, azt csinálsz amit akarsz.

2013. dec. 26. 13:38
 7/8 A kérdező kommentje:
én másodállásban dolgoztam a földeken van fix munkahelyem 6 éve és 12 órában dolgozok szóval nagyon hiányzik a mellékállás annyi időm sincs hogy pihenjek de anyámnak hiába beszélek makacs mint a szamár. Elvárja hogy adjak a fizetésemből adok is hiszen csak ott lakok vele szóval pótolok a rezsibe a munkahelyemen ebédelek otthon pedig eszek valami hideg kaját este mert ritkán főz, meleg vízünk úgy van ha gázon melegít vizet a villany nem minden szobában jó de végül is ezért is ment tönkre a szemem ha pedig nem csinálom meg neki a dolgokat akkor jöhet a zsarolás és olyankor se kaja se innivaló semmi. Sajnos a fogaimat is meg kellene csináltatni de nem jut rá illetve jutna de semmit nem akar eladni tele vagyok hitellel ő meg ül otthon és próbálja a nagygazda erős férfiakat utánozni hogy a föld az sok pénzt hoz na persze... Albérletbe menni nem tudok mert nem tudom miből fizetni. Amúgy a 18 at régen betöltöttem 26 éves vagyok
2013. dec. 26. 14:01
 8/8 szántóvető ***** válasza:
költözz albérletbe,mást nem tudsz tenni,a házat tartsd meg,jól jön az még később hidd el.
2013. dec. 26. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!