A "Magyar Szent Korona" miért nincs betiltva?
"Gyakorlatilag folyamatosan ezt csinálják..."
Egy konkrét példa is elég lesz, csak írd már.
"Nézd, máshogy is fogalmazhatunk, de ha valaki megszahatja helyettem, hogy milyen vallású legyek, kivel szexelhetek, házasodhatok, milyen szakmát tanulhatok, hova utazhatok, és a munkám által előállított termék nagy részét is erőszakkal elveszi, akkor szerintem inkább vagyok nevezhető rabszolgának, mint szabad embernek. De felőlem nevezhetjük akárhogy is, ha neked a rabszolga szó nem tetszik, akkor maradjunk a jószágnál..."
Ezek csak rész igazságok.Bizonyos kötelezettségekre(elnyomásra) szükség volt,hogy az ország ország maradjon és ne hulljonszét.
1568 óta pedig szabad vallás gyakorlás van.
Azt,hogy milyen szakmát tanulhatok nem a korona,király határozta meg.Hanem egy ideológiai rendszer ahol bizonyos embereket nem javasoltak főiskolába,stb.
Kivel sexelhetek,házasofódhatok:azt sem a korona,király határozza meg.
Hová utazhatok:azt sem a korona,király...csak bizonyos esetekben PL:paraszt felekés büntetése. (mint a börtön)
és a munkám által előállított termék nagy részét is erőszakkal elveszi:adó,ez ma is van,ha nem fizeted,mész a dutyiba adócsalás miatt.
Nos ezek korona,király nélkül is vannak,voltak,olyan helyeken is ahol sosem volt király.
szóval mitől is önkény uralmi jelkép,ha olyan dolgokat is szimbolizál amik voltak,vannak,lesznek,nélküle is?
34. vagyok lemaradt
UI: minden EU törvény,jogszabály,stb az ország belügyeibe való beavatkozás (is),arról nem is beszélve,hogy azok a törvények is hatályosak ránk amiket a csatlakozásunk előtt léptek hatáyba.
bizos pontalana fogalmazásom,mert nem vagyok jogász,de remélem érthető.
1. A kontinens ma is tele van monarchiákkal; ha Nyugat-Európában nincs betiltva, nálunk miért kéne? Belgium, Dánia, Hollandia, Luxemburg, Nagy-Britannia, Norvégia, Spanyolország, Svédország szerinted mind-mind undorító helyek? Én például nem bánnám, ha Magyarország királyság lenne, miért volna olyan rossz? Jó királyokról még nem hallottál?
2. Betiltani gyilkos eszmék jelképeit szokás; a kommunizmus és a nemzetiszocializmus vállaltan véres forradalmat akart, a monarchizmus meg nem. A királyságot lehet vérontás nélkül, békében, igazságosan üzemeltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!