Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fel lehet jelenteni nagykorú...

Fel lehet jelenteni nagykorú személyt azért mert leitat egy szintén nagykorú embertársat?

Figyelt kérdés
Pontositok, a mostohaapám az édesanyámat már 2.-jára itatta le azért, hogy lefeküdjön vele. Pontosabban nem tudom milyen módon de egyre inkább befolyásolja evvel és egyszer gyógyszert is adott neki ezért. Ráadásul 2 kiskorú gyermek vagyis a 2 féltestvérem él egy háztartásban a mostohaapám pedig már nem velünk él mégis valamilyen módon egy ideje többféle ürüggyel átcsalja és azért,hogy ágyba vihesse leitatja. Fel lehet ezért jelenteni? Már én nagykorú vagyok, viszont nem érzem magam annyira érettnek, ahoz magamat,hogy ilyen nagy teher nehezkedjen rám, mivel éppen ebben a tanévben érettségizem és emiatt már a tanulás sem megy. Félek, hogy valaki más foglya megtenni a feljelentést. Én nem ebbe nőttem fel és nem tudom megszokni. Ház nincs a nevemen és a hugaim ha elviszik azt nem birnám ki. Kérem, hogy segitsen aki már volt hasonló helyzetben.
2013. dec. 5. 15:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

off

Sikerült az lrettségi?

ON

A leitatás önmagában nem bűncselekmény. Mindketten felnőttek, felelősségük teljes tudatában, ha lehetősége van nemet mondani, akkor nem áll fenn semmilyen bűneset.

Ha viszont a cél, hogy lefektesse, az már pedzegeti a nemi erőszak határát, ha pedig úgy történik a dolog, hogy anyád magatehetetlenre issza magát, át is lépi. De ahhoz, hogy ebből bírósági ügy legyen, az ő közreműködése is kell.

2013. dec. 5. 15:40
 2/4 anonim ***** válasza:
85%
Hacsak nem rabolja el édesanyád és dug le egy csövet a torkán és tölti bele a bort demizsonból, nem hiszem, h bármit lehet tenni ellene. Ez anyukád választása, vele kell beszélned erről!
2013. dec. 5. 15:48
 3/4 A kérdező kommentje:
En nem tudok erről beszélni vele már a család nagyrészére sem halgat ilyenkor scak megy a maga feje után de egy darabig mehet az csak, hogy én szerzek igazolást és ellátom a háztartást tovább nem. Én nem tudom vállalni azt, hogy kirugjanak az iskolából a hiányzások miatt meg őmiatta főleg. Ha egy illetékes személy mondjuk tanár vagy valaki meglátja és feljelenti a gyámügyön a gyerekek miatt sem tudom vállalni a kockázatot értük sajnos. Szóval mivel nappali tagozatra járok nem is igazán lehet ugyhogy nekem jobb lenne lépnem ráijesztés képpen.
2013. dec. 5. 16:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha azzal a célzattal itatja le, hogy közösüljön az anyáddal, és az anyádnak egyébként nem áll szándékában lefeküdni vele, akkor szexuális erőszakot követ el - Btk. 197. § (1) bek. b) pont.
2013. dec. 5. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!