Ha tényleg felemelik a nagykorúság korhatárát 18-ról 21 évre, és én már nagykorú vagyok, akkor most "visszaredukálnak" kiskorúvá? Egyáltalán megtehetnék ezt? (éjszakásba dolgozok, fontos)
Nem lesz ilyen intézkedés.
megszerzett nagykorúságot nem vehetik el
Az első jól írta!
Mit dolgozol éjszaka?
Visszaható hatállyal nem fogják bevezetni.
Főszabály szerint szerzett jogot nem lehet már elvenni.
Persze láttunk már ellenpéldákat.
De ha ezt bevezetnék mondjuk 2013. december 03-tól, azok járnának rosszul, akik a 18-at aznap töltenék, tehát felmenő rendszerben.
"Visszaredukálni" nem fognak már. :)
#3 te melyik álomvilágban élsz? Hovatovább más nem is történik, mint a szerzett jog visszavétele.
Igen jogilag és a lehetőségeket tekintve simán visszaredukálhatnak. De nem fogják megtenni, mert nem érdekük. Viszont riogatni vele rendkívül gazdaságos. Az emberek a hülyeségre figyelnek, nem a lényegre.
Meg kellene tanulni szöveget értelmezni...
Mondom: főszabály szerint a visszaható hatály tilos, ha az hátrányt állapít meg.
Lehetnek kivételek a főszabály alól!! De nem ez.
Ha nem felmenő rendszerben oldanák meg, hanem visszaható hatállyal "visszaredukálnák", azzal egyenesen katasztrófát idéznének elő, rengeteg jogintézmény fűződik a nagykorúság eléréséhez.
Ha valaki egyszer már betöltötte, és tett egy jognyilatkozatot, és "visszaredukálják", akkor érvénytelennek minősül? Ha házasságot kötött 19 évesen, hirtelen érvénytelenné válik?
Gondolkozzunk már, emberek...
Ha bevezetik ezt a szabályt, biztosan nem visszaható hatállyal. Ha mégis, többé nem akarok ezen a bolygón élni.
Plusz kis értelmezés...
(Amúgy nem azt mondom, hogy nem történt visszaélés ezzel, hogy szerzett jogot elvettek, sőt mostanában is volt!)
19 éves vagyok, a nagykorúság korhatára 18 év. Felemelik 21 évre. Visszamenőleg hátrányt nem állapíthatnak meg, maradok nagykorú...
19 éves kiskorú vagyok, mert 21 év a nagykorúság. 18 évre változtatják. Ebben az esetben lehetséges a visszaható hatály, ugyanis nem hátrányt, hanem előnyt állapít meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!