Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy hajvágó nem nyerte el...

Ha egy hajvágó nem nyerte el a tetszésem, vásárlástól számított 3 napon belül vissza lehet vinni és a vételárat kérni avagy levásárolni esetleg másik hajvágót venni?

Figyelt kérdés
2013. dec. 4. 13:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Én nyáron akartam venni magunknak meg anyáméknak ventit.

Bementem, kettő között vaciláltam.

Végül elhoztam mindkettőt, két napig teszteltem, majd egyiket visszavittem és becseréltem, sőt a különbözetet vissza adták.

2013. dec. 4. 14:41
 2/2 anonim ***** válasza:

a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján közzétettek alapján, üzletben történő vásárlás esetén az alábbiak az irányadók:

1. a készülék árát visszaadni NEM kötelesek.

2. levásárlás is, csak akkor jöhet szóba, ha a készülék az eladást követően, 3 munkanapon(!) belül meghibásodott!

(ekkor választhatsz, hogy egy másik márkát kérsz vagy maradsz ugyanezen márkánál, az árát, csak akkor fizetik vissza, ha nincs az üzletben azonos márkájú, típusú készülék. Ekkor azonban NEM kötelezhetnek arra, hogy egy drágábbat válasz és arra ráfizess)

ebben a konkrét esetben, még az is fennáll, hogy egy olyan szépségápolási készüléket akarsz visszacserélni, amit már nagy valószínűséggel használtál. Ezt pedig tiltják a KÖJÁL szabályzatban rögzítettek! (ugyanaz, a szitu, mint ha már egy felpróbál, pár óráig használt, alsóneműt szeretnél kicseréltetni... (alsó nadrág, tanga-bugyi melltartó stb.)

2013. dec. 4. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!