Egy 18 éves lány odaköltözhet, a 15 éves barátjához?
Figyelt kérdés
Egy 18 éves odaköltözhet a 15 éves barátjához és annak családjához? Van ennek valami következménye, a fiúra és a családra nézve?Hallottam már olyat, hogy a gyámügy elveheti ezért a gyerekeket a fiú szüleitöl. Nem tudom ennek mennyi valóságalapja van. Sokan mondanak olyat, hogy kiskorú megrontása miatt,de én úgy tudom kiskorú 14 éves koráig. Ha tud valaki ezzel kapcsolatban valamit az kérjem írja le, fontos lenne. Ha lehet, csak normális válaszokat.2013. dec. 2. 14:22
1/10 anonim válasza:
ha a szülők belemennek, akkor jogilag ezzel nincs gond már
3/10 anonim válasza:
A 18 éves oda költözik, ahova neki tetszik. Annyi lehet a probléma, hogy a "befogadó" családnak semmilyen kötelezettsége nem keletkezik őfelé, tehát bármikor kirakhatják és eltartani sem kötelesek.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. A szülök belemennek, ezzel nincs probléma, viszont a fiú anyja attól fél, hogy egy szomszéd feljelentheti öket és így elveszik a gyerekeket. Bár én magam még nem hallottam ilyen esetröl, de jobb mindent pontosan tudni. Itt nem a 18 évessel van a gond, mert az ö szülei is belemennek a költözésbe, és a fiú szülei is megengednék, csak a fiú kora miatt aggódik mindenki, mert van egy szomszéd aki biztos feljelentené öket.
2013. dec. 2. 15:06
6/10 anonim válasza:
nem lehet feljelenteni,a kedves szomszédot majd szépen körberöhögik
amúgy jövő ősztől meg 12 éves kortól már nem számít megrontásnak 18 év alattival van.14 éves kor fölött meg 18 év fölöttivel sem.
7/10 anonim válasza:
14 ev kiskoruak kozott a szexualis beleegyezes korhatara.
Amugy meg a 'feljelentes' megrontas miatt - a keedves szomszed hogy akarja bizonyitani hogy konkretan dugas is van?
8/10 A kérdező kommentje:
Úgy tudom nem pénzes, de ennek mi köze a kérdésemhez?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek.
2013. dec. 2. 15:45
9/10 anonim válasza:
Nincs is jobb, mint egy ilyen kedves szomszéd. Szerintem ebben nem lenne semmi törvénytelen/szabályellenes, szóval nem tudom, mi oka lenne a feljelentésre, mert az, hogy elég szokatlan, nem alap rá.
10/10 A kérdező kommentje:
Igen, ez azért engem is érdekelne, hogy ezt hogy akarja bizonyítani.
Szerintem sincs ebben semmi törvényellenes.
2013. dec. 2. 15:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!