Behívták közmunkára a párom, de munkaügyiben járandósági juttatáson van. Mit lehet tenni, hogy eltolják a közmunkát?
Most kap 80 ezret a munkaügytől a párom. Ha közmelóra menne akkor kapna talán 30-36 ezret. Ez nem valami sok. Nem lehet kitalálni valamit amíg lejár a 3 hónapos járandóság a munkaügyben?
(Azt találta ki, hogy zárás előtt negyed órával megy oda, hátha betöltik addigra az állást, és akkor csúsztathat, de itt a tél, lehet, hogy még kevesebben is lesznek). Dokihoz is kell mennie alkalmasságira. Mit lehetne tenni? Fizessünk a dokinak, hogy ideiglenesen nem alkalmast írjon be? De mégis mennyit? Azért a 80 ezer és a 40 ezer közt elég nagy a különbség!
Ha rendes az orvos, akkor elég megemlíteni, hogy nem nagyon menne erre a munkára, esetleg bedob egy korábbi betegséget, allergiát, bármit. Akkor ráírja, hogy nem alkalmas.
A másik lehetőség valóban az, hogy a munkáltatóval kell megbeszélni, hogy valami indokot írjanak rá a közvetítő lapra, hozzá másnap már úgyis küldenek valakit. Akkor esélytelen, ha az önkormányzat akarja foglalkoztatni, sajnos akkor muszáj menni, vagy minden juttatást megvonnak.
49 a minimum.
Mióta munkanélküli amúgy?
"49 a minimum. "
8 órában ja. De ki fog télire 8 alkalmazni?
Azt tudom, hogy a közmunkát eddig se adtak mindenkinek (lényegesen kevesebb volt, igaz többet fizetett) Most több közmunka van és még mindig nincs elég, mert így is sorban állnak érte az emberek.
Városomban közmunkások 8órát dolgoznak, nem tudom máshol hogy van ez .
Így is jobban fizet, mint az a 27 ezer forint, amit eddig kaphattál.
"Szólsz a munkáltatónak, hogy most nem alkalmas mert rendes segélyen van. Ennyi."
Ezeken jót kacagtam :D
Az állam az önkormányzat a munkáltató, neki az az érdeke, hogy mindenki közmunázzon és így már nemjár a 80 ezer és utána sokkal kevesebbet kapsz, mert a közmunkabér alacsony -.-
Nem tudsz mit tenni, keresel normális állást amíg nem kapsz addig sínylődsz az utcasepréssel, ez a sors.
Még kisírhatod az orvosivizsgálaton hogy alkalmatlan vagy, de azt igazolni kellene :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!