Munkaügyiben mennyire komolyan keresnek állást az embernek?
Figyelt kérdés
Lejár a szerződés a munkahelyemen, másik állásra nem vágyom, inkább vállalkozni szeretnék, viszont a kettő között szívesen felvenném a három hónap álláskeresési járadékot, ha már egyszer jár. Van annak bármilyen hátulütője, ha mondjuk csak a diplomámat mutatom meg, de a nyelvvizsgáimat nem, nehogy hamar elsózzanak? Vagy meg lehet ezt őszintén mondani nekik? Mármint hogy ne erőltessék magukat az állásajánlgatással, mert úgyis vállalkozó leszek?2013. aug. 20. 21:47
1/5 anonim válasza:
semennyire. nekem a munkaügyis a szemembe mondta azt, hogy ne is higgyem hogy rajtuk keresztül állást találok, mert a hozzájuk érkező állások 90%-a már a meghirdetéskor nem aktuális.
2/5 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó hír, köszi szépen! :)
2013. aug. 20. 21:59
3/5 anonim válasza:
Igaza van az elsőnek, de saját tapasztalat is, ott nekem még állást soha nem ajánlottak, de olyat sem ismerek, akinek segítettek volna munkához jutni, nyugodtam beviheted az összes papírod.
4/5 anonim válasza:
Az emberek tévedésben élnek. A munkaügyi központnak nem feladata, hogy állást találjon neked...mindössze annyi a dolga, hogy nyilvántartásba vesz, intézi a segélyeket, tb-t meg esetleg elküld valami (sokat nem érő) tanfolyamra.
Sorsod a saját kezedben :)
5/5 A kérdező kommentje:
Én nem akarom, hogy munkát találjanak nekem, sőt inkább tartok tőle, hogy találnak. Állítólag csak addig fizetik az álláskeresési járadékot, amíg nem tudnak felajánlani valamit. Ha visszautasítom, nem folyósítják tovább. Ez a része nem tragédia, nem olyan sok pénz az, csak hát elég cikinek érezném, ha ott helyben kiderülne, hogy munka nem kell, csak a járadék.
2013. aug. 21. 18:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!