Eltartási szerződést, illetve jelzáloghitelt fel lehet bontani valahogy?
A jelzáloghitelt gondolom a néni vette fel, tehát evidens, hogy azt nem a gondozójának kell fizetnie helyettem hanem neki magának.
Hogy neked megérné e belemenni ebbe a dologba, tudni kéne, hogy mennyit kaphatnál azért a lakásért illetve mennyi is az a bizonyos jelzáloghitel, illetve utána mekkora gond lenne neked konfrontálódni a mostohalányáékkal.
Az onlinejogsebész.hu -ra tedd fel a kérdésed, ott tuti tudnak segíteni, hogy felbontható e az a szerződés. Magánvéleményem az, hogy felbontható, de a néninek kárpótolnia kell a mostohalányát. Egyoldalúan felmondani egy szerződést nem egyszerű, gondolom le van fektetve a szerződésben, hogy mit veszít az aki egyoldalúan felmondja a szerződést. De perelhet is a néni, ha bizonyítani tudja, hogy őt nem megfelelően gondozzák, akkor bünti nélkül is szerződést bonthat. De jó lenne neki már előre összeszedni a szükséges bizonyítékokat.
Nem a néni vette fel a jelzáloghitelt, hanem a lányáék, mert abból a pénzből vásároltak maguknak lakást.A néni pedig maradt abban az épületben, amire a zálogot tették.Az lehetséges, sőt gyanítom, hogy a néni nevén fut papíron a jelzálog, de ő abból egy fillért sem látott, viszont vele fizettetik!Ezért is bánta meg nagyon!Úgy volt, hogy cserébe a lányáék gondozzák, ez meg is történik, bevásárol, takarít a néninek, ellátja, de arra is a néni ad pénzt!Szegény öregasszony már menni is alig bír, hivatalos ügyben nem tudna eljárni a város végébe intézkedni.A lányára meg értelem szerűen ilyesmiben nem számíthat, az ellenkezne az érdekeivel.
Olvastam az ajándékozásról.Nem tudom, az megoldható-e?Esetleg ha néni végrendeletet írna.A végrendelet érvényes úgy is, ha nincs jelen ügyvéd, csak pl két tanú?A tanúk lehetnek vajon a leendő örökös rokonai?(Tehát ha rám akar írni végrendeletet, akkor az én anyám és lányom lehet tanú?Vagy egyéb ismerőseim?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!