Mennyi lenne a korrekt várakozási idő, hogy kiköltözzenek a házból?
Apám meghalt, a ház, amin haszonélvezeti joga volt már az enyém. A házban viszont jelenleg is ott él apám özvegye és gyermekeik.
A házat el akarom adni, és mivel már vevő is lenne rá érdekelne, hogy mennyi kiköltözési időt hagyjak nekik. Sajnos valamilyen határidőt meg kell szabnom, mert egyébként soha nem költöznének ki maguktól és csak a közmű tartozásokat halmoznák.
"haszonélvezeti joga volt"
Ne is törödj velük kérdező akik olvasni se tudnak azoknak az se számit semmit amit leirnak.
A 60 nap már nagyon a végső. 90 is előfordul de az már probléma mentes lakáshasználóval.
Én azt javaslom ne szalaszd el a vevőt mutatsd meg neki a házat (vagy ez már megtörtént?), mond meg nekik hogy eladod s h mikor kell menniük, annak a függvénye hogy mikor jön vevő, de maximum 60 nap. (60-on az általam gondolt felső határt értem)
Milyen viszonyban vagy velük? Én azt tenném, hogy tudatnám velük a szándékod, vagyis hogy l akarod adni a házat. Adj időt hogy találjanak másik helyet, 1, vagy max 2 hónapot. Viszont azt is tudasd velük, hogy aadsz időt nekik, viszont hó végén ellenőrizni fogod a számlákat, és ha nem lesznek rendezve, akkor azonnali hatállyal el kell hagyniuk a házad.
Így adsz nekik időt, viszont te sem leszel lehúzva. Te korrekt leszel, ha ők is. Ha pedig nem azok, hát, az ő bajuk lesz, nem a tied.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!