Mit tehetek, ha az új szomszéd már háromnegyed 7-kor elkezdi a lakásfelújítást?
Társasház fölszintjén lakom és éjjel érek haza, mert vendéglátós vagyok. Ma szembesültem azzal, hogy fölöttem új lakó van és bizony korán reggel beindulnak odafönn a borzasztóan hangos gépek. Fel is mentem, szóltam, de ő elküldött: -Jobb ha hozzászokik, mert ez el fog tartani egy darabig. Amúgyis 7-től szabad dolgozni...
Én mondtam neki, hogy a házirend 8 órát ír elő az ilyen munkák kezdésére, de erre azt válaszolta, hogy ő nem kapott házirendet és most nem is lenne ideje azt olvasgatni.
Hogy nem akarja elolvasni, az senkit sem érdekel. Már régóta tudja mindenki, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít annak betartása alól.
Mindenképpen szóljál a közös képviselőnek, első körben neki kell felszólítani a szomszédot. Ha ennek nem lesz eredménye, meg kell kérdezni az önkormányzatot, hiszen lehet, hogy ez a problémakör helyi rendeletben is szabályozva van. Ha igen, akkor rendőrt is lehet hívni.
Ezt azért olvasd el, hátha segít:
Remélem, segítettem.
"direkt 9 óra előtt nem kezdtem el, mert tekintettel voltam a szomszédokra. Sőt az anyukákat megkérdeztem a lépcsőházban, hogy mikor altatnak és akkor szünetet tartottam"
Szerintem ezeket le kell nyelni. Mindig lesz akit zavarsz. Egy egy év alatti gyerek kétszer alszik kb 10-12-ig meg 15-17-ig, aztán amikor egyszer alszanak alszanak kb 13-15-ig. Aztán ott vannak akik éjjel dolgoznak, hazaérnek nyolcra, te kezdesz fúrni 9-kor. Szóval nincs olyan hogy valakit nem zavarsz. Most téged zavarnak. Társasházban ezt tűrni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!