Ilyen esetben nekem kell fizetni a szüleim hitelét?
Sziasztok!
Egy nagyon fontos dologban szeretném a segítségetek kérni.
A szüleim,pontosabban az édesapám vett fel hitelt(svájci alapú), amit még 2,5 évig kell fizetnie.
Havonta 50 ezer Ft-ot vonnak le a fizetéséből.
A probléma az, hogy nagyon zűrös életet él, magyarul minden nap iszik, sokszor részegségig.Édesanyám is megissza a magáét,igaz ő kevesebbet, de mellette 2 doboz cigit elszív.Nagyon sokat segítettem eddig nekik anyagilag, s próbáltam velük beszélni is, hogy nem lesz ez így jó, mert én is szeretnék már saját családot, nem élhetek mindig velük, mert ők szórják a pénzt a függőségeikre. Viszont hárítanak, hogy nekik ez az élet teljesen jó, ennyi a szórakozásuk.
A kérdésem az lenne, ha kiesnének a munkából ( a sok italozás miatt nem lenne meglepő), s nem tudnánk fizetni a hitelt, akkor nekem kellene?
Vagy esetleg függ ez attól, hogy a lakcímem ide van bejelentve?
Én sem keresek jól, s se nem iszom, se nem dohányzom.Nem várom el, hogy támogassanak, de legalább magukat próbálják eltartani, s ne a cigi és az ital legyen az első.Ne én igyam meg a levét ennek is.
Dolgoznak igen, mindketten. Édesapám fizetéséből vonják a hitelt, s így marad kb 45-50 ezer Ft belőle.Édesanyám is dolgozik, viszont ő a fizetése nagy részét cigarettára költi.
Ezért is vettek fel hitelt, mert mindig el voltak maradva rengeteg rezsivel. Még a hitel után is sikerült nekik kétszer is eljátszani ezt, mindkét esetben én húztam ki őket a több százezres rezsi felhalmozásból.
Próbáltam velük ezt megbeszélni, de nem igazán lehet. Elkezdtek azóta dugiba inni.S nem érdekli őket, hogy mi lesz ha elveszíti valamelyik a munkáját.
Nem vagyok kezes egyébként.
Nem saját lakásuk van, hanem bérlik az önkormányzattól.
Az a legszomorúbb az egészben, hogy amennyi hitelt felvettek már, abból saját lakást is tudtak volna vásárolni. Sajnos nem tudják kezelni a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!