Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben nekem kell...

Ilyen esetben nekem kell fizetni a szüleim hitelét?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy nagyon fontos dologban szeretném a segítségetek kérni.

A szüleim,pontosabban az édesapám vett fel hitelt(svájci alapú), amit még 2,5 évig kell fizetnie.

Havonta 50 ezer Ft-ot vonnak le a fizetéséből.

A probléma az, hogy nagyon zűrös életet él, magyarul minden nap iszik, sokszor részegségig.Édesanyám is megissza a magáét,igaz ő kevesebbet, de mellette 2 doboz cigit elszív.Nagyon sokat segítettem eddig nekik anyagilag, s próbáltam velük beszélni is, hogy nem lesz ez így jó, mert én is szeretnék már saját családot, nem élhetek mindig velük, mert ők szórják a pénzt a függőségeikre. Viszont hárítanak, hogy nekik ez az élet teljesen jó, ennyi a szórakozásuk.

A kérdésem az lenne, ha kiesnének a munkából ( a sok italozás miatt nem lenne meglepő), s nem tudnánk fizetni a hitelt, akkor nekem kellene?

Vagy esetleg függ ez attól, hogy a lakcímem ide van bejelentve?

Én sem keresek jól, s se nem iszom, se nem dohányzom.Nem várom el, hogy támogassanak, de legalább magukat próbálják eltartani, s ne a cigi és az ital legyen az első.Ne én igyam meg a levét ennek is.

2013. nov. 11. 13:36
 1/5 tetro ***** válasza:
100%
Ha nem vagy kezes, akkor nem kell fizetned.
2013. nov. 11. 13:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem írtál alá semmiféle szerződést, kezes, adós, adóstárként akkor nem kell fizetned. Ha az ingatlan a fedezet ahol élnek, és nem fizetik akkor azt fogják megterhelni, vagy elárverezni. Menniük kell nekik is és neked is onnan. Figyelj, szerintem ne ess kétségbe. Amúgy ha Te nem támogatod őket anyagilag, akkor is tudják fizetni a hitelt? Dolgoznak mindketten?
2013. nov. 11. 13:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Dolgoznak igen, mindketten. Édesapám fizetéséből vonják a hitelt, s így marad kb 45-50 ezer Ft belőle.Édesanyám is dolgozik, viszont ő a fizetése nagy részét cigarettára költi.

Ezért is vettek fel hitelt, mert mindig el voltak maradva rengeteg rezsivel. Még a hitel után is sikerült nekik kétszer is eljátszani ezt, mindkét esetben én húztam ki őket a több százezres rezsi felhalmozásból.

Próbáltam velük ezt megbeszélni, de nem igazán lehet. Elkezdtek azóta dugiba inni.S nem érdekli őket, hogy mi lesz ha elveszíti valamelyik a munkáját.

Nem vagyok kezes egyébként.

2013. nov. 11. 14:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem kell fizetned. Viszont a lakásuk nagy valószínűséggel úszni fog...
2013. nov. 12. 14:01
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem saját lakásuk van, hanem bérlik az önkormányzattól.

Az a legszomorúbb az egészben, hogy amennyi hitelt felvettek már, abból saját lakást is tudtak volna vásárolni. Sajnos nem tudják kezelni a pénzt.

2013. nov. 12. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!