Albérlő nem tud fizetni. Mi a teendő ilyen esetben?
Figyelt kérdés
Határozott időre,dec.31-ig kiadtuk a lakást.Ebből az összegből kéne törleszteni a lakás és kocsi hiteleinket.Az albérlő elakadt a fizetéssel,ami szept 18-án lett volna aktuális.Azóta csak ígérget,hogy majd holnap,holnap,de semmi.Okt.1-től lenne a lakásra jelentkező,de mi a módja,hogy addig távozzanak? 3 gyerekük van. Állítólag nekik is tartoznak,de nem kapták meg,azért nem tudnak fizetni.Két havi kauciót adtak,de abból ha még vonogatok rezsit,meg a károkat is,akkor az éppen fedezi a szeptemberi csekkjeimet.Én egy jó lelkű ember vagyok,ami gondolom látszik rajtam,és ezzel visszaélnek,de szükségem van bevételre,mer ha a lakásrészletet nem fizetjük,tőlünk veszik el a saját lakásunkat./ezt,amit kiadtunk/Mi addig a szülőknél vagyunk egyébként. Szeretném,ha a leendő bérlő be tudna költözni,mert ez az állandó idegeskedés,hogy lesz pénz,nem lesz pénz,ettől már ki vagyok.Mit tehetek?2009. szept. 30. 00:06
1/9 anonim válasza:
Október 1-től elég nehéz megoldani... Ugyanis ha nem fizet, az ok az azonnali felmondásra, de itt is van pár nap ráhagyás, amíg távoznia kell. Ha meg még a felmondást sem kapta kézhez, az akkor még rosszabb... A kisgyerekek sorsa is kérdéses, mert ha nincs kikötve a szerződésben, hogy a kiskorúra való tekintet nélkül mondhatod fel a szerződést, akkor megint rosszabb pozícióba kerülhetsz.
A lényeg: október 1-jén biztos nem fog beköltözni az új lakó. Ha a jelenlegi lakóid normális hozzáállásúak, akkor elérhető, hogy kb. egy héten belül ez megvalósulhasson.
2/9 anonim válasza:
Kérdés, hogy mi van leírva a szerződésben nemfizetés esetére? Gondolom van írásos szerződésetek? Mert ha nincs, és esetleg nem is hivatalosan adod ki a lakást, nem sok mindent tehetsz az albérlők szándékával ellentétben...
3/9 anonim válasza:
Akárhogy is van, inkább őt lakoltasd ki, minthogy téged lakoltassanak!
4/9 anonim válasza:
Tudod az állandó lakóhelyüket? Mert ha minden kötél szakad, a lakásba be kell menni és egy költöztető brigáddal átszállítatni az összes holmijukat oda, amit pesze ti fogtok kifizetni, majd zárat cserélni.Fontos, hogy mi van a szerződésben nemfizetés esetére. Utólagos tanulság: nem szabad gyerekest beengedni!
5/9 anonim válasza:
Attól függ mit írtatok a szerződésbe, én albérlő vagyok, nálunk 15nap a rendkivüli, és 30nap ha simán akarja vmelyik fél felmondani.
6/9 A kérdező kommentje:
A szerződésben az van,hogy nem fizetés esetén írásban szólítsam fel,hogy 8 napon belül fizessen.Ha akkor sem fizet,akkor még 8 napon belül azonnali hatállyal írásban felmondhatok.Csak szóban került erre sor,de ma tértivevénnyel elküdök egy felszólítást.Egyébként azért vannak határozott ideig,mert építkeznek,az állandó lakásukat eladták,de azok sem fizettek nekik,viszont valami maffiozókat beköltöztettek oda.De hát nekem ehhez semmi közöm.A lényeg,hogy nekem nem fizet.Ma is felhívott,hogy a héten fizet.Az utóbbi 10 napban ezt mindennap mondja.Kár,hogy nem előbb szólítottam fel írásban.Így elveszítek pár napot,de legalább megpróbálok törvényesen eljárni.
2009. szept. 30. 11:48
7/9 anonim válasza:
Én is amondó vagyok hogy ha ez tényleg jogilag tiszta ügy, adózol belőle meg minden, akkor akár bírósági ügy is lehet belőle, de ha fekete, akkor sajna nincs mit tenni, minél előbb ki kell rakni őket.Én azért nem mernék ilyen labilis bevételre hagyatkozni, hogy fedezzem a kiadásaimat, már csak mert a mostani helyzetben nem bízhatsz senkiben hosszútávon hogygy tuti fizet.Valami mentő állás kéne a biztonság kedvéért.(ha nincs)
8/9 anonim válasza:
Költöztess közéjük egy pár romát,azok kiűzik őket,mint vadászgörény a patkányt.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Mára megoldódott minden,kiköltöztek,csak a két hónap alatt úgy lelakták a lakást,hogy jobban jártam volna,ha nem adom ki.A kaució nem fedezi a költségeimet egyáltalán.Mégegyszer,köszi,aki írt.
2009. okt. 9. 08:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!