Mióta van ilyen, hogy a bűnözőnek, elkövetőnek a jogai fontosabbak, mint annak aki megvédi magát? Ez volt a szocializmusban is, vagy ez a gengszerváltozás "találmánya"?
20:
Nem.
"Örülök" hogy az egész válaszomból csak erre az egy részre reagáltál.
Nem, ha a családom akarom megvédeni, akkor nekiesek a rablónak a kezem ügyébe kerülő tárggyal.
Ha a nehezen elvégzett munkám gyümölcsét akarnám megvédeni szőlősgazdaként, akkor öntenék a
El tudod képzelni azt a flusztrációt amit az okoz, hogy valaki más elveszi azt, amiért megdolgoztál?
Mondjuk ha nem állítasz elő fizikai terméket és a fizetésed értéket csak pénzben kapod kézbe:
Akkor képzeld el, hogy a 150 ezres fizetésedből 50 ezret alapból valaki más kap meg. Nem tudom hol laksz, ezért csak feltételezek, de egy biztonságos környékről könnyen beszélsz. Ha bármikor meglophatnának nagy értékben, kirabolhatnának, megverhetnének ok nélkül, akkor egyszer nálad is betelne a pohár. Főleg hogy először mindig csak lopnak, aztán egyre bátrabbak és már akkor is bejönnek a házba, amikor van itthon valaki. Pont ettől féltem a családom is, hogy mondjuk akkor akar betörni valaki, amikor nem vagyok itthon.
És ezen túl menve: A betörő/rabló/tolvaj/rablógyilkos/gyilkos/erőszakoló kénye-kedvére van bízva mások élete. Érted? Ő dönti el, hogy most csak meglop, vagy bejön a házba és pénzt követel, ha meg nem talál akkor összever, agyonver, megerőszakolja a feleségem, bántja a gyerekeket, stb.
Rendőrség nuku.
A kiszolgáltatottság a legrosszabb érzés. És a kiszolgáltatottságot egy lőfegyverrel lehetne a legkönnyebben megszüntetni. Ne a bűnöző legyen kiszolgáltatott a fegyveremmel szemben, hanem én ne legyek az ő (ők) erejével szemben.
Tudom hogy nem lőne szívesen valaki másik emberre, vagy nem is tudná sok ember megtenni, de én szeretném a jogot arra, hogyha meg kell tennem a magam, a családom, a nehezen megszerzett tulajdonom védelme érdekében, akkor megtehessem.
17.32
szeretem az olyan válaszolókat, akik csak úgy feltételeznek, általánosítanak, aztán abból hosszas gondolat menetet vezetnek le.
azt továbbra se értem, hogy egy tolvaj megmérgezése miben és hogyan segít bármit vagy bárkit megvédeni. az hogy te rettegsz, és szeretnéd megvédeni magad, az teljesen logikus. és azt gondolom ehhez van is jogod, ha nem is lőfegyverrel. de ha az én fizetésemből valaki ellopna ötvenezer forintot, akkor én először feljelentést tennék. meg elzárnám a fizetésem valahová. ha ez sem segít nem tudom mit tennék. de bizonyára nem bosszúból mérgezéssel próbálkoznék. nem hogy először...
Amióta bűnözőtutujgatók "csinálják" az ilyen f.s törvényeket.
Csodálkozom a bkt szigorításán.
22:
Le is írtam, hogy akkor válaszolj, te hol élsz, milyen személyiségű embernek tartod magad, ha az önmagad, vagy még inkább a szeretteid, a tulajdonod megvédéséről van szó. Ezt még mindig megteheted.
A válaszod két dolgot feltételez:
1. Nem mindenki te vagy. Ahogy mondtam, van aki képes lenne ölni, van aki nem. Ha mindenkinek megadnák a fegyvertartási jogot, sokan nem vennének fegyvert. De én igen, mert elég erősnek érzem magam ahhoz hogy lelőjek valakit a családom, a magam vagy a tulajdonom védelmében.
2. Nem először, nem elsőre. Ismered a vidék helyzetét? Hogy nem egyszer lopnának tőled 50 ezret. Hogy már évek óta minden hónapban megkárosítanak legalább ennyivel. Hogy hiába teszel feljelentést, lesza..rják?
Hiszen a mérgező gazda is elmondta: Kismilliószor fosztották már ki őt. És a rendőrség évek óta nem tesz semmit.
De tett bejelentetést.
Olvasd el a témával foglalkozó cikkeket.
Egy helyi, ottani lakos nyilatkozta, hogy az egyik ott szolgálatot teljesítő rendőr azt mondta nekik, hogy ne hívják már ki őket ilyen csekélységek miatt. Vagy hogy megnevezték a tolvajt korábban, de akkor sem kapták el.
Ha elkapják, akkor pedig beviszik és másnap kint van.
Azután nem tett bejelentést tizenegyedik, tizenkettedik, meg ötvenedik alkalommal, mikor látta hogy a bejelentés nem ér semmit.
Egy otthon tartható sörétes vagy golyós puskával lehetne a leghatékonyabban védekezni.
És nem úgy, ahogy az USA-ban. Hanem ahogy Szlovákiában és Ausztriában is jelenleg.
Amihez nyilván az is kellene, hogy nem csak meglegyen, de lehessen is használni anélkül, hogy utána leültetnék 10 évre az önvédelmet gyakorlót.
Annak lehessen, aki akar és aki teljesíteni képes a szigorú feltételeket, amikről már volt szó (18 éves korhatár, fegyverismereti vizsga, büntetlen előélet, pszichiátriai alkalmassági). Mint minden rendes szomszédos országban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!